Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?

Onderdeel van de collectie

Alternatieve eiwitten

Duurzame alternatieven voor dierlijke eiwitten kunnen plantaardig zijn, maar ook mycoproteinen timmeren aan de weg. In deze collectie staat de informatie over deze duurzame alternatieven op een rij. Mis je iets of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
  2. Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
  3. Startup maakt verse melk van noten: ‘De opschaling was het meest complex’
  4. Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
  5. Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie
  6. VMT 1 (2023): Hoe deal je met suikerreductie?
  7. Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
  8. Meer groente, minder suikerhoudende dranken en minder rood en bewerkt vlees: Nederlander eet gezonder
  9. Van Geloven over productverbetering: ‘Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen’
  10. Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden
  1. ‘Consumptie insecten kan aantrekkelijker worden bij benadrukken circulaire voordelen’
  2. Inspiratieloos? 3 hapklare trends op een rij
  3. Zo werkt NS Retail aan herformulering: ‘Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen’
  4. HAS studenten ontwerpen voedsel van de toekomst: van rivierkreeftbitterbal tot menstruatiereep
  5. Betoog: zo draagt Nutri-Score bij aan een gezonder voedselaanbod
  6. Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen
  7. Vandemoortele over herformulering: ‘Een risico van té veel aanpassen is dat mensen terugvallen op boter’
  8. Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
  9. Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers
  10. Met deze 9 producten willen startups gezondere alternatieven bieden