
Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?
Lees meer over
Recente artikelen

Startup wil specerijen handel opschudden met korte keten: 'Fraude...
STARTUP BELICHT - The Good Spice verkoopt verschillende specerijen. Oprichter Iona Mulder vindt dat er veel misstanden zijn in de...

Zuivelproducent Arla voert lactose-reststroom aan insecten
Arla Foods Ingredients gaat samenwerken met insectenkwekerij Enorm. Lactose-reststromen gaan rechtstreeks van Arla's productieketen naar de...

Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van...
Nostalgie, maar ook avontuur. Clean label smaakmakers via fermentatie. VMT bezocht een aantal exposanten op de FiE en ontdekte een aantal smaaktrends.

Van eiwitbier tot plantaardige zalm: zo spelen 10 startups in op...
Aan het einde van het jaar kijkt iedereen om zich heen naar de trends voor het volgende jaar. Op 22 en 23 november presenteerden verschillende...
Eerder verschenen
- 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
- Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
- 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
- Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
- Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
- Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
- NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
- 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
- NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food
- Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
- Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
- Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten
- Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
- Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
- 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
- Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
- Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
- On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
- Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking
- Russische aanvallen op havensteden leiden opnieuw tot hogere graan- en maisprijzen
Ontvang 6x per jaar de Thema Update R&D
Alles over R&D in food in je mailbox? VMT besteedt in deze speciale nieuwsbrief aandacht aan de meest vooruitstrevende foodinnovaties, nieuwe ingrediënten, slimme producten, startups, alternatieve eiwitten, kweekvlees, enzovoort.
