• Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
  • Over VMT
InloggenAbonneren
VMT
VMT
AbonnerenInloggen
  • voedselveiligheid
  • wetgeving
  • r&d
  • duurzaamheid
  • foodtrends
  • belgië
  • economie & bedrijven
  • mensen & loopbaan
  • marketing & consument
  • voeding & gezondheid
  • technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws
  • Zoeken
AbonnerenInloggen
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
  • Over VMT
VMT
VMT
  • voedselveiligheid
  • wetgeving
  • r&d
  • duurzaamheid
  • foodtrends
  • belgië
  • Meer thema's...
    • economie & bedrijven
    • mensen & loopbaan
    • marketing & consument
    • voeding & gezondheid
    • technologie & techniek
    • Product & Bedrijfsnieuws

Alles over plantaardige eiwitten

Monkeys by the Sea maakt visvervangers om 'een gezonde oceaan achter te laten voor volgende generaties'

Startup strijd met visvervanger tegen ‘gesjoemel’ in de keten:...

STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...

Stappenplan: zo spreek je de mainstream consument aan met vleesvervangers

Stappenplan: zo spreek je de mainstream consument aan met...

Wat maakt dat de mainstream consument meer vleesvervangers eet? Smaak natuurlijk, dat weet iedereen, maar wat is nog meer van invloed? In recent...

Betere plantaardige kaasalternatieven? 'Eetervaring is meer dan smaak'

Betere plantaardige kaasalternatieven? 'Eetervaring is meer dan smaak'

Voor een plantaardige varianten van kaas, lijken plantaardige eiwitten niet te voldoen. Diervrije zuiveleiwitten gemaakt met fermentatie beter te...

Foto's: Maike Hulshof

Redefine Meat pakt uit met geprinte vleesvervangers in Week zonder...

Redefine Meat serveerde in de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een 5-gangen diner bij Bistrobar Berlin met Michelin sterrenchef Peter Gast als...

Nieuw innovatiecentrum moet smaak en textuur plantaardige producten verbeteren

Nieuw innovatiecentrum moet smaak en textuur plantaardige producten...

Marel en ADM bouwen samen met Wageningen Campus een nieuw innovatiecentrum. Het centrum wordt een plek waar producten op basis van plantaardige...

NIZO start onderzoek naar voedselveiligheids- en kwaliteitsrisico's plantaardige producten

NIZO start onderzoek naar voedselveiligheids- en kwaliteitsrisico's...

Het meerjarig onderzoeksproject moet meer inzicht geven in microbiële verontreinigingen in plantaardige voedselproducten. Het is een samenwerking met...

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

Ojah breidt verder uit en verdubbelt productie van vleesvervangers

De vraag naar plantaardige vleesalternatieven van Ojah blijft groeien. Om deze toename bij te houden, schaalt het bedrijf de productiefaciliteiten...

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare...

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...

Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'

Consumentenbond: 'Veel vegaburgers bevatten te veel zout'

Bijna twee derde van de vegaburgers bevat meer zout dan het Voedingscentrum aanraadt. Ook de hoeveelheid eiwit en ijzer is bij het grootste deel van...

Principle Scientist NIZO Marjon Wells-Bennik

Voedselveiligheidsexpert NIZO: ‘Een clean label is nog niet altijd...

De diversiteit aan nieuwe plantaardige eiwitten gecombineerd met een relatief hoog gehalte aan bacteriële sporen maakt dat voedselveiligheid een...

Volgende pagina
Bekijk vacatures

Kennisgebieden

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit
  • Wetgeving & Toezicht
  • Duurzaamheid & MVO
  • Ingrediënt & Product
  • Technologie & Techniek
  • Voeding & Gezondheid
  • Marketing & Consument
  • Mensen & Loopbaan
  • Economie & Bedrijven
  • Product & Bedrijfsnieuws

Uitgelicht

  • Agenda
  • Lezingen
  • Podcasts
  • Video
  • Kennis uit de markt
  • Startup belicht
  • Digitaal Magazine
  • Nieuwsbrieven

Service

  • Abonneren
  • Contact
  • FAQ
  • Adverteren
  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Boeken

  • Microbiologie

VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen