
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
Wat maakt dat de mainstream consument meer vleesvervangers eet? Smaak natuurlijk, dat weet iedereen, maar wat is nog meer van invloed? In recent...
Voor een plantaardige varianten van kaas, lijken plantaardige eiwitten niet te voldoen. Diervrije zuiveleiwitten gemaakt met fermentatie beter te...
Redefine Meat serveerde in de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel een 5-gangen diner bij Bistrobar Berlin met Michelin sterrenchef Peter Gast als...
Marel en ADM bouwen samen met Wageningen Campus een nieuw innovatiecentrum. Het centrum wordt een plek waar producten op basis van plantaardige...
Het meerjarig onderzoeksproject moet meer inzicht geven in microbiële verontreinigingen in plantaardige voedselproducten. Het is een samenwerking met...
De vraag naar plantaardige vleesalternatieven van Ojah blijft groeien. Om deze toename bij te houden, schaalt het bedrijf de productiefaciliteiten...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
Bijna twee derde van de vegaburgers bevat meer zout dan het Voedingscentrum aanraadt. Ook de hoeveelheid eiwit en ijzer is bij het grootste deel van...
De diversiteit aan nieuwe plantaardige eiwitten gecombineerd met een relatief hoog gehalte aan bacteriële sporen maakt dat voedselveiligheid een...