
World Meat Congress: 'Maatschappelijk debat over vleesconsumptie moet...
De wereldwijde vleesindustrie kan nog een grote slag slaan met het terugbrengen van CO2- en methaanuitstoot. Tegelijk groeit de wereldbevolking en...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...
Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...

'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal'...
Wat vraagt de jonge generatie - gen Z - om bij nieuwe producten? Waar moeten productontwikkelaars op letten? Bart Jan Veldhuizen, mede-oprichter van...

Inspiratie voor onderweg: leerzame podcasts over R&D en...
Onderweg met de auto of de trein en ondertussen meer leren over R&D in food of voedselveiligheid en kwaliteit? Dan zijn podcasts een handige manier...

Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
De foodsector zet zichzelf 1-0 achter als Europa vast blijft houden aan de zware regelgeving rondom biotech gewassen. Met veelbelovende technieken...

Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief...
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...

Foodwatch: 'We worden nog steeds dagelijks geconfronteerd met...
Foodwatch is al jaren een lastige luis in de pels van de Nederlandse voedingsindustrie. De zelfbenoemde voedselwaakhond voert publiekscampagnes...

Een goede Food Safety Culture begint met een integere...
Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je...

VP Redefine Meat: '3D-printen is betaalbaar op te schalen' (podcast)
Redefine Meat produceert plantaardige vleesvervangers door onder andere het gebruik van 3D-printen. Op de SIAL in Parijs introduceert het bedrijf een...

SIAL: Nederlandse innovaties in kaas steeds apartere smaken (podcast)
Met alle aandacht voor vega- en veganvarianten, lijkt de innovatie van echte zuivelproducten zoals kaas soms onder te sneeuwen. Toch is bij de...

Innovaties op de SIAL: van koffiekaas tot olijfbier (podcast)
VMT is de komende dagen op de SIAL, een van de grootste levensmiddelenbeurzen van Europa. Op het SIAL innovatieplein zet de beursorganisatie een...

Vleessector wordt na jaren etherstilte weer actief in debat over...
De vleessector vindt dat ze zich het afgelopen decennium veel te weinig hebben laten horen in het maatschappelijke en politieke debat over de...