Tarwe, brood, gluten en gezondheid: waar staan we anno 2024? Deel 1
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Wat doet de consumptie van brood, tarwe en gluten met de gezondheid van de mens? Zijn (buik)klachten die consumenten zeggen te ervaren, zeker wanneer...
Volgens de Vegetariërsbond verandert de markt. Volgens de bond eten minder mensen vlees en zijn meer mensen op zoek naar plantaardige alternatieven...
Vezels hebben een belangrijke functie in ons lichaam. Door het eten van bijvoorbeeld volkorenbrood, ontstaat een veel langzamere opbouw van suikers...
De focus van FrieslandCampina Ingredients ligt in 2024 op het helpen van consumenten om zich zo goed mogelijk te voelen, door middel van voeding....
Mensen krijgen te veel arseen, kwik, cadmium en lood binnen. Dat kan slecht zijn voor de gezondheid en met name de nieren. Dat stelt...
Het kabinet wil volgend jaar de verbruiksbelasting op verpakt water, frisdranken en sappen verdubbelen. Volgens de Nederlandse vereniging...
In hun nieuwe boek '77 fabels en feiten rond plantaardige voeding' scheiden Sytske de Waart en Hans Kraak de feiten van de fabels over plantaardig...
Het Diabetes Fonds wil dat er zo snel mogelijk belasting op suikerrijke drankjes wordt ingevoerd, zo meldt het ANP. Dat zou jongeren helpen minder...
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert zo min mogelijk schaal- en schelpdieren en diverse soorten vis uit de...
De Belgische grondstoffenleverancier Puratos neemt twee kleine bedrijven over. Eén in België en één in Tsjechië. Beide bedrijven leveren grondstoffen...
Lidl Nederland is sinds 1 januari lid van het Voedseleducatie Platform (VEP). Dit publiek-private samenwerkingsverband maakt zich hard voor...
De trend om online te bestellen voor de feestdagen zet zich ook dit jaar stevig verder. 4 op de 10 jongeren 2022 wil starten met een zo gezond...
Bijna de helft van de wereldbevolking is ondervoed of te zwaar. Volgens onderzoek gepubliceerd in het Global Nutrition Report (GNR) kampt 48 procent...
Het Belgische bedrijf A-Mansia Biotech diende in 2019 een dossier in bij de EFSA voor het gebruik van hun bacterie als voedselingrediënt. Volgens de...
POM West-Vlaanderen investeert in Roeselare in een nieuw state-of-the-art wetenschapspark met internationale uitstraling waar onderzoek naar voeding...