
‘We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen’, zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...
‘We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen’, zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...
'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager...
De Bruin Process Equipment is een naam die wellicht nog niet bij iedereen een belletje doet rinkelen. Maar bij namen als Van Meurs en Terlet...
Een kolonieteller die gebruik maakt van artificial intelligence (AI). Het is een daadwerkelijke telhulp die vele malen sneller telt dan een analist:...
Gastronology 3D Food Works start dit jaar met de industriële productie van kant-en-klaar 3D-geprinte en diepgevroren groente en aardappelen voor...
Pomuni Frozen en Barry Callebaut kregen onlangs de Factory of the Future 2023 award. Eerstgenoemde producent van aardappelproducten automatiseerde de...
Kunstmatige intelligentie, robotica en sensortechnologie: de voedingsindustrie doet er nog veel te weinig mee. Agri Food Capital en Brainport...
Om de best mogelijke traceerbaarheid van voedsel te garanderen, breidt Carrefour het gebruik van blockchain uit tot de weidekoe Kwaliteitsketen...
Een voedingsmiddelenproces modelleren op basis van natuurkundige principes kost tijd maar is wel robuust, zegt modelleer-expert Peter de Jong van...
Het moederbedrijf achter groentefabrikant HAK nam vier jaar geleden groentesnijderij Peter van Halder over. De naam werd eind vorig jaar HAK Fresh en...
Peroni Nastro Azzurro bier brouwen in Nederland volgens een Brand Manual waardoor het exact smaakt als in Italië. Hoe werkt dat? En waarom is dichter...
COLUMN- Het is mooi om bij een bedrijf als Remia te zien dat voedselveiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Het uitgangspunt blijft om...
Tijdens de vijfde industriële revolutie zal de traditionele scheiding tussen mens en technologie langzaamaan wegvallen. De mens zorgt voor...
Voedselkwaliteit en -veiligheid is een zorg voor ons allemaal. Wat wellicht minder bekend is, is dat spectroscopie een steeds belangrijker rol begint...
In de recent vernieuwde BRCGS Global Standard Food Safety is voor het eerst een vereiste opgenomen voor de zogenoemde ‘commissioning’ van nieuwe...
Er worden in de voedingsindustrie steeds hogere eisen gesteld aan het eindproduct. Ook de randvoorwaarden zoals energieprijzen en milieu-eisen worden...
KENNISPARTNER – Een kreukelige controlelijst, verregende pakbon of een afwijkende meetwaarde waarvan de uitzendkracht niet weet wat hij ermee moet....
In Listeria-studies en bij productontwikkeling wordt vaak gebruik gemaakt van het Food Spoilage and Safety Predictor (FSSP) 4.0 model. Welke analyses...
Digitalisering en de voedingsmiddelenindustrie gaan nog te weinig hand in hand. “De branche is van nature behoorlijk conservatief”, zo zegt Chiel...
In de voedingsindustrie zien we overal pneumatische transportprocessen en andere toepassingen met proceslucht. Bij de selectie van...
Nieuwe trends en markteisen vragen om nieuwe oplossingen. Met de MicroPast-technologie kan worden voldaan aan de huidige eisen voor duurzame en...