VMT
VMT
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
  • België
InloggenAbonneren

Technologie & techniek

Meer artikelen
De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

De snelste kolonietellers maken inmiddels gebruik van AI

De snelste kolonietellers maken inmiddels gebruik van AI

Een kolonieteller die gebruik maakt van artificial intelligence (AI). Het is een daadwerkelijke telhulp die vele malen sneller telt dan een analist:...

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...

Nieuwste artikelen

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze...

Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"

Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"

Gastronology 3D Food Works start dit jaar met de industriële productie van kant-en-klaar 3D-geprinte en diepgevroren groente en aardappelen voor...

Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek met AI, robotica en sensors

Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek...

Kunstmatige intelligentie, robotica en sensortechnologie: de voedingsindustrie doet er nog veel te weinig mee. Agri Food Capital en Brainport...

Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie

Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie

Om de best mogelijke traceerbaarheid van voedsel te garanderen, breidt Carrefour het gebruik van blockchain uit tot de weidekoe Kwaliteitsketen...

Elk jaar is uitdagend in de aardappelwereld, maar dit jaar bakken we het toch echt wel bruin."

Interpom legt nadruk op de verantwoordelijkheid van de hele keten

Met het thema 'Towards a healthy growth' legt de beurs Interpom de nadruk op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te...

Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in West-Vlaanderen

Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in...

Aviko - onderdeel van Royal Cosun - opent een nieuwe fabriek voor diepvriesfrites en aardappelproducten in Poperinge, in het Belgische...

Eneco elektrificeert chipsfabriek Pepsico

Eneco elektrificeert chipsfabriek Pepsico

Energiebedrijf Eneco en PepsiCo gaan het productieproces van de Lay's-fabrikant in de fabriek in Broek op Langedijk elektrificeren. Met behulp van...

De fabriek in Sas van Gent moet om te beginnen 10.000 ton eiwit per jaar gaan produceren.

Eiwitfabriek Enough in Zeeland is klaar voor megaproductie: 'iedere...

In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, is op vrijdag 16 september de nieuwe eiwitfabriek van Enough geopend.

STEM staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics.

Industrie tevreden met oprichting STEM-loket

Dat tekort aan medewerkers met 'STEM-profielen' is volgens Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia Vlaanderen niet enkel acuut, maar zeker ook...

V.l.n.r.:
Jacco Kramer (winnaar award namens van Ommen)
Teqram – Frans Tollenaar (winnaar award namens Teqram)
Eveliene Langedijk (Jury voorzitter & programmamanagers Smart Industry bij FME)
Anco Euser (winnaar award namens Widenhorn)

Prijzen voor innovatieve machinebouwers

Teqram, Van Ommen en Widenhorn zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards 2022. Tijdens de Avond van de Maakindustrie in de...

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten

Steeds meer fabrikanten van levensmiddelen nemen mensen aan die kennis hebben over robotica. Producenten zetten steeds meer in op technologische...

KIDV komt met een Recyclecheck voor metalen verpakkingen

KIDV komt met een Recyclecheck voor metalen verpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) introduceert een nieuwe Recyclecheck voor metalen verpakkingen. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig...

Bekijk vacatures

Overige artikelen

  1. 'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse
  2. De Bruin neemt machines Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing over
  3. Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
  4. Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's geven kwaliteit en efficiëntie een impuls
  5. Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek met AI, robotica en sensors
  6. Trending 2023 | Chiel Spruit, Siemens over digitalisering: 'Minder praten, meer actie'
  7. Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie
  8. Data-analyse of een fysisch-chemisch model: waar heeft een foodbedrijf meer aan?
  9. Interpom legt nadruk op de verantwoordelijkheid van de hele keten
  10. Directeur HAK Fresh: 'Door onze nieuwe high risk-zone bevatten onze gegrilde groentes geen conserveermiddelen'
  1. Peroni Nastro Azzurro bier dichtbij en duurzaam geproduceerd met de smaak van Italië
  2. Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te beperken
  3. Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk
  4. Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in West-Vlaanderen
  5. VMT 07 (2022)
  6. Het belang van schone, veilige en hygiënische proceslucht
  7. Niet-destructieve analyse van versproducten: Kijken, kijken, maar niet aanraken
  8. Commissioning van nieuwe apparatuur: wat kan de foodbranche leren van de farmaceutische industrie?
  9. Zo zijn de richtlijnen van hygiënisch ontwerpen veranderd in de tijd
  10. Expertpanel: 'Versnelt het tekort aan medewerkers het robotiseringsniveau in de voedingsindustrie?'
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Contact
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Nieuwsartikelen
  • Achtergronden
  • Lezingen
  • Startups

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen