
Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen
De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

De snelste kolonietellers maken inmiddels gebruik van AI
Een kolonieteller die gebruik maakt van artificial intelligence (AI). Het is een daadwerkelijke telhulp die vele malen sneller telt dan een analist:...

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren
'We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen', zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels
Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze...

Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
Gastronology 3D Food Works start dit jaar met de industriële productie van kant-en-klaar 3D-geprinte en diepgevroren groente en aardappelen voor...

Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek...
Kunstmatige intelligentie, robotica en sensortechnologie: de voedingsindustrie doet er nog veel te weinig mee. Agri Food Capital en Brainport...

Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie
Om de best mogelijke traceerbaarheid van voedsel te garanderen, breidt Carrefour het gebruik van blockchain uit tot de weidekoe Kwaliteitsketen...

Interpom legt nadruk op de verantwoordelijkheid van de hele keten
Met het thema 'Towards a healthy growth' legt de beurs Interpom de nadruk op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te...

Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in...
Aviko - onderdeel van Royal Cosun - opent een nieuwe fabriek voor diepvriesfrites en aardappelproducten in Poperinge, in het Belgische...

Eneco elektrificeert chipsfabriek Pepsico
Energiebedrijf Eneco en PepsiCo gaan het productieproces van de Lay's-fabrikant in de fabriek in Broek op Langedijk elektrificeren. Met behulp van...

Eiwitfabriek Enough in Zeeland is klaar voor megaproductie: 'iedere...
In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, is op vrijdag 16 september de nieuwe eiwitfabriek van Enough geopend.

Industrie tevreden met oprichting STEM-loket
Dat tekort aan medewerkers met 'STEM-profielen' is volgens Agoria, essenscia, Fedustria en Fevia Vlaanderen niet enkel acuut, maar zeker ook...

Prijzen voor innovatieve machinebouwers
Teqram, Van Ommen en Widenhorn zijn de winnaars geworden van de TechniShow Innovation Awards 2022. Tijdens de Avond van de Maakindustrie in de...

Robotica steeds belangrijker voor voedingsfabrikanten
Steeds meer fabrikanten van levensmiddelen nemen mensen aan die kennis hebben over robotica. Producenten zetten steeds meer in op technologische...

KIDV komt met een Recyclecheck voor metalen verpakkingen
Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) introduceert een nieuwe Recyclecheck voor metalen verpakkingen. Hiermee kunnen bedrijven eenvoudig...
- 'Factory of the Future' Barry Callebaut duikt diep in data-analyse
- De Bruin neemt machines Van Meurs en Terlet Vacuüm-gassing over
- Gastronology: "3D-foodprinten op industriële schaal komt in zicht"
- Factory of the Future: automatische fabriek en virtuele collega's geven kwaliteit en efficiëntie een impuls
- Next Tech Food Factories: nog zoveel kansen voor efficiënte fabriek met AI, robotica en sensors
- Trending 2023 | Chiel Spruit, Siemens over digitalisering: 'Minder praten, meer actie'
- Blockchain beantwoordt aan de vraag naar meer transparantie
- Data-analyse of een fysisch-chemisch model: waar heeft een foodbedrijf meer aan?
- Interpom legt nadruk op de verantwoordelijkheid van de hele keten
- Directeur HAK Fresh: 'Door onze nieuwe high risk-zone bevatten onze gegrilde groentes geen conserveermiddelen'
- Peroni Nastro Azzurro bier dichtbij en duurzaam geproduceerd met de smaak van Italië
- Remia verbetert proces sauzen en weet storingen tot een minimum te beperken
- Cobots passen in het Industrie 5.0 tijdperk
- Aviko breidt productie diepvriesfrites uit met nieuwe fabriek in West-Vlaanderen
- VMT 07 (2022)
- Het belang van schone, veilige en hygiënische proceslucht
- Niet-destructieve analyse van versproducten: Kijken, kijken, maar niet aanraken
- Commissioning van nieuwe apparatuur: wat kan de foodbranche leren van de farmaceutische industrie?
- Zo zijn de richtlijnen van hygiënisch ontwerpen veranderd in de tijd
- Expertpanel: 'Versnelt het tekort aan medewerkers het robotiseringsniveau in de voedingsindustrie?'