VMT staat voor voedingsmiddelen, management en technologie. In een branche waar betrouwbare informatie onmisbaar is, helpt VMT als vakmedium de professional die betrokken is bij het maken van veilig, compliant en kwalitatief goed voedsel. Door praktische kennis, diepgang en nieuws op één plek aan te bieden, ondersteunt VMT iedereen die (mede)verantwoordelijk is voor QA en R&D in de voedselverwerkende industrie.
VMT bestaat al meer dan 125 jaar. In 1895 begon VMT ooit als het Nederlandsch Weekblad voor Zuivelbereiding en Veeteelt. Toentertijd een belangrijk en officieel orgaan onderdeel van de vereniging ‘Het Rundveestamboek Noord-Holland'.
Een voorbeeld van het Nederlandsch Weekblad in 1913
In de jaren daarna heeft het merk diverse naamsveranderingen ondergaan zoals ‘Misset's Zuivel’ en ‘Voeding & Techniek'. In 1970, 75 jaar na de oprichting, werd onze naam VMT en na een aantal verhuizingen en overnames werden we in 2019 onderdeel van VMN media.
Onze missie is om de kwaliteitsmanagers en productontwikkelaars op een onafhankelijke en objectieve wijze te voorzien van verdiepende én praktisch toepasbare kennis over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Zo dragen wij bij aan een hoger niveau en grotere betrouwbaarheid van de voedingsmiddelenindustrie.
Het team van VMT bestaat uit een redactie-, marketing-, sales- en eventafdeling en een uitgever.
Onze VMT-redactie bestaat uit gespecialiseerde vakredacteuren en opereert in een netwerk van wetgevings- en voedselveiligheidsexperts, voedingsmiddelentechnologen en duurzaamheidsexperts. De redactie wordt daarbij ondersteund door een deskundige redactieadviesraad die bestaat uit foodprofessionals en wetenschappers.
Wil je in contact komen met ons? Raadpleeg dan de contactpagina.