Digitale magazines

VMT 6 (2024): Wetgeving duurzaamheid

VMT 6 (2024): Wetgeving duurzaamheid

Duurzaamheid is voor voedselproducenten geen keuze meer, maar onderdeel van wetgeving. Hoe ga je om met reststroomverwerking? Wat is de laatste stand van zaken voor verpakkingen? En wat zijn tips voor de aankomende CSDDD-wetgeving? Dit en meer in dit themanummer.

VMT 5 (2024): Contaminanten en labanalyse

VMT 5 (2024): Contaminanten en labanalyse

De strijd tegen contaminanten woedt op meerdere fronten. In dit themanummer over contaminanten en labanalyse vertellen onderzoekers en andere belanghebbenden over hun successen en frustraties op dit gebied.

VMT 4 (2024): Duurzame data

VMT 4 (2024): Duurzame data

Elk foodbedrijf, groot of klein, moet ervoor zorgen dat de data over duurzaamheid in kaart zijn gebracht. In dit themanummer vind je methodes en praktijkcases over dit onderwerp.

VMT 3 (2024): Etikettering, logo's en claims

VMT 3 (2024): Etikettering, logo's en claims

In dit nummer meer over hoe R&D'ers en de Consumentenbond denken over de Nutri-Score. Ook meer over benamingen voor plantaardige alternatieven voor zuivel, over probiotica en het gebruik van eigen logo's.

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

De wereld van voedselveiligheidsstandaarden en certificeringen staat niet stil. De scope van deze standaarden lijkt breder te worden; steeds vaker worden er duurzaamheidseisen in opgenomen. Je leest er alles over in dit nummer.

VMT 1 (2024): Fermentatie

VMT 1 (2024): Fermentatie

Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren. Hierover en nog veel meer lees je in dit eerste nummer van 2024.

VMT 8 (2023): Trends in 2024

VMT 8 (2023): Trends in 2024

Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en futurologen waar het naar- toe gaat in het nieuwe jaar.

VMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten

VMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten

Van algen tot witte bonen: er is meer aandacht voor alternatieve ingrediënten voor plantaardige producten zoals vleesvervangers.

VMT 6 (2023): Duurzaamheidswetgeving

VMT 6 (2023): Duurzaamheidswetgeving

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor voedingsproducenten. Er komt steeds meer wetgeving op dit gebied. Wat zijn de bottlenecks op het gebied van deze wetgeving? En hoe kun je als producent het beste omgaan met duurzaamheidsclaims en de komende CSRD-wetgeving?

VMT 5 (2023): Reiniging & Desinfectie

VMT 5 (2023): Reiniging & Desinfectie

Reinigen en desinfecteren van de voedselfabriek is bittere noodzaak, maar er zijn veel zaken om op te letten. Hoe pak je het bestrijden van pathogenen in de fabriek, het tegengaan van biofilms en het schoonmaken van de fabriek het beste aan?