Digitale magazines

VMT 5 (2024): Contaminanten en labanalyse

VMT 5 (2024): Contaminanten en labanalyse

De strijd tegen contaminanten woedt op meerdere fronten. In dit themanummer over contaminanten en labanalyse vertellen onderzoekers en andere...

VMT 4 (2024): Duurzame data

VMT 4 (2024): Duurzame data

Elk foodbedrijf, groot of klein, moet ervoor zorgen dat de data over duurzaamheid in kaart zijn gebracht. In dit themanummer vind je methodes en...

VMT 3 (2024): Etikettering, logo's en claims

VMT 3 (2024): Etikettering, logo's en claims

In dit nummer meer over hoe R&D'ers en de Consumentenbond denken over de Nutri-Score. Ook meer over benamingen voor plantaardige alternatieven voor...

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

VMT 2 (2024): Ontwikkeling standaarden

De wereld van voedselveiligheidsstandaarden en certificeringen staat niet stil. De scope van deze standaarden lijkt breder te worden; steeds vaker...

VMT 1 (2024): Fermentatie

VMT 1 (2024): Fermentatie

Fermentatie wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral als smaakmaker, maar met precisiefermentatie zijn ook zuiveleiwitten te produceren....

VMT 8 (2023): Trends in 2024

VMT 8 (2023): Trends in 2024

Hoe kijken we terug op 2023 en wat wordt trendy in 2024? In dit laatste nummer van 2023 voorspellen branchegenoten, markt- onderzoekers en...

VMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten

VMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten

Van algen tot witte bonen: er is meer aandacht voor alternatieve ingrediënten voor plantaardige producten zoals vleesvervangers.

VMT 6 (2023): Duurzaamheidswetgeving

VMT 6 (2023): Duurzaamheidswetgeving

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor voedingsproducenten. Er komt steeds meer wetgeving op dit gebied. Wat zijn de bottlenecks op het gebied...

VMT 5 (2023): Reiniging & Desinfectie

VMT 5 (2023): Reiniging & Desinfectie

Reinigen en desinfecteren van de voedselfabriek is bittere noodzaak, maar er zijn veel zaken om op te letten. Hoe pak je het bestrijden van...

VMT 4 (2023): Circulair produceren

VMT 4 (2023): Circulair produceren

Reststromen hergebruiken voor food is complex. En het gaat niet alleen om het voedingsmiddel, het liefst moet ook de verpakking circulair. Hoe pakken...