NAPV
Collectie bijgewerkt op 24-08-2023
In 2022 zijn de nieuwe criteria van de Nationale Aanpak Product Verbetering (NAPV) geïntroduceerd. Wat zijn de criteria precies? Hoe zit de LEDA erachter in elkaar? En hoe gaan producenten om met productverbetering in het kader van NAPV? Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl
Wat is het NAPV?
- Grenswaarden NAPV aangepast: meer in lijn met Nutri-Score
- Ontwikkelingen NAPV: betere afstemming op Nutri-Score en criteria voor maaltijden in de maak
- On Topic: dit zijn de NAPV-criteria per productgroep
- Gratis whitepaper: dit zijn de criteria per productgroep
- Achtergrond: aftrap NAPV: zo pakt branche de komende 8 jaar verlaging van zout, suiker en verzadigd vet aan
- Document: rapport RIVM Nieuwe criteria voor productverbetering
Datasysteem achter het NAPV
Ervaringen van producenten
- Interview: Van Geloven over productverbetering: ‘Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen’
- Interview: Vandemoortele over herformulering: ‘Een risico van té veel aanpassen is dat mensen terugvallen op boter’
- Interview: Zo werkt Iglo aan herformulering: ‘Met kant-en-klare producten rijden consumenten minder snel een scheve schaats’
- Interview: Zo werkt NS Retail aan herformulering: ‘Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen’