Microbiologie van Voedingsmiddelen

Hét naslagwerk voor professionals in de voedingsmiddelensector, kwaliteitszorg, (commerciële) laboratoria, toezichthouders en certificerende instellingen.
Deze opvolger van de editie uit 2015 is geactualiseerd op basis van nieuwe of herziene normen, wet- en regelgeving en recente wetenschappelijke inzichten.

Het boek behandelt alle facetten van microbiologisch onderzoek: van het nemen van monsters van voedingsmiddelen, diervoeders, water en uit de productieomgeving tot en met het eindresultaat van het onderzoek. Er zijn nieuwe hoofdstukken met actuele onderwerpen zoals plantaardige zuivel- en vleesvervangers, challenge-testen (inclusief Listeria monocytogenes) en alternatieve methoden, waaronder MALDI-TOF MS, moleculair-biologische methoden en procesautomatisering in het lab.

Het boek is geschreven in duidelijke taal, met veel praktijkvoorbeelden en kleurenfoto's.

Specificaties

Editie: augustus 2025
Standaardprijs: € 259 excl. BTW
Abonneeprijs: € 199 excl. BTW
ISBN: 978-90-9039843-3
Uitgever: VMN media
  • Volledig geactualiseerd met nieuwe normen, methoden en richtlijnen.
  • Praktisch en toegankelijk geschreven voor directe toepassing in het microbiologisch lab en bedrijf.
  • Leerboek - en naslagwerk bij het opleiden en bijscholen van microbiologisch analisten.
  • Samengesteld door een onafhankelijke redactie van toonaangevende microbiologen uit Nederland en België.
  • Tal van kleurenfoto’s ter ondersteuning van bevestigingstesten en interpretatie. 
  • Behandelt ook actuele thema’s zoals huiskiemen en houdbaarheid.