Belgische recalls en waarschuwingen september: mogelijk aanwezigheid glas in yoghurt
Dit zijn de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor september. De laatste wapenfeiten: mogelijk aanwezigheid glas in yoghurt.
Dit zijn de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor september. De laatste wapenfeiten: mogelijk aanwezigheid glas in yoghurt.
In dit artikel recente bedrijfsovernames in de voedingsindustrie op een rij. De laatste wapenfeiten: Vivera en De Vegetarische Slager door onder 1 naam.
Dit zijn de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen voor augustus. De laatste wapenfeiten: mogelijk Listeria monocytogenes in kaas, en overschrijding maximumlimiet 3-MCPD en glycidylvetzuuresters in snoep.
Producten met hazelnoten worden komende tijd mogelijk flink duurder. De groothandelsprijzen voor hazelnoten zijn dit oogstseizoen fors gestegen door vorstschade in Turkije, 's werelds grootste producent. Volgens het in Amsterdam gevestigde grondstoffenplatform Vesper kost een ton Turkse hazelnoten nu ongeveer 9400 euro. Dat is ruim een derde meer dan begin dit jaar.
Verschillende Oekraïense vluchtelingen op een schip in Nijmegen klagen over de voedselkwaliteit. Meerdere vluchtelingen werden ziek. De bewoners spreken van 'extreem slechte voedselkwaliteit' en krijgen volgens hen voedsel dat over de datum is.
Landen zijn verplicht om het klimaat te beschermen en schade te voorkomen. Dat heeft het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag woensdag bepaald in een belangrijke klimaatzaak. De vijftien rechters waren unaniem. Het advies is niet juridisch bindend, maar weegt volgens deskundigen zwaar mee bij andere klimaatzaken in rechtbanken wereldwijd.
Folkert Fennema, eigenaar van Fennema Food Development, lanceert een praktisch handboek over E‐nummers getiteld: 'Het complete E‐nummer handboek ‐ Van E‐ tot Z'.
De Nutri-Score zet online consumenten nauwelijks aan tot het maken van gezonde keuzes. De volgorde waarin supermarkten gezonde producten presenteren maakt wél verschil, blijkt uit onderzoek van de Universiteit Antwerpen.
De Europese Commissie heeft onlangs bekend gemaakt welke landen ze categoriseren als hoog, standaard en als laag risico als het gaat om de ontbossingswetgeving. Deze bekendmaking zorgde voor kritiek van NGO Mighty Earth.
De European Food Safety Authority (EFSA) analyseerde de pesticidegehaltes van veel geconsumeerde voedingsmiddelen en onderzocht de gezondheidsrisico's ervan. EFSA publiceerde afgelopen week een rapport over het onderzoek.
De steun voor Nutri-Score is volgens Nestlé de afgelopen jaren afgenomen in Zwitserland. Daarom haalt de multinational Nutri-Score van de lokale merken.
De Europese Commissie heeft de ontbossingswetgeving versimpeld. De maatregelen moeten de administratieve kosten met 30% verlagen.
De Verenigde Staten gaan het gebruik van acht veelgebruikte kleurstoffen in voedingsmiddelen verbieden. Twee kleurstoffen, Red Nr. 2 en Orange B worden waarschijnlijk de komende maanden al verboden. 6 overige kleurstoffen mogen waarschijnlijk tot eind 2026 gebruikt worden.
Lobbyen, een activiteit waar de meningen in de industrie over verdeeld zijn. Toch speelt het een belangrijke rol bij het tot stand komen van wetgeving. Tijdens het Food Law Event op 10 juni neemt Frans van Dongen (COV) je aan de hand van voorbeelden mee in de wereld van het lobbyen. Hoe werkt het precies? Wie beïnvloedt wie? Kunnen we zonder lobbyen, of is het onmisbaar?
Acrylamide is voor veel producenten een belangrijk aandachtspunt. Maar hoe ga je als producent om met de wettelijke vereisten rondom acrylamide? Wat zijn de laatste ontwikkelingen in handhaving? En wat komt eraan vanuit Brussel? Tijdens het Food Law Event op 10 juni vertellen Barbara Mutsaers (AKD), Els Biesta-Peters (NVWA) en Sarah Inkelaar (NVWA) meer over dit actuele onderwerp.