
Alternatief voor kaliumsorbaat (E202)? 'Dit houdt schimmel langer uit...
Cupcakes, brood, tortilla's en andere bakproducten gaan snel schimmelen als je ze niet behandelt met bijvoorbeeld kaliumsorbaat (E202). Een...

Belgische recalls en waarschuwingen september: onvermeld allergeen...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van september. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen op grillworst...

Van biodiversiteit tot waterkwaliteit: totaaloverzicht toont alle ins...
Biologisch, regeneratieve landbouw, natuurinclusieve landbouw of On the Way to PlanetProof: je leest het op verpakkingen. Vaak gaat de boodschap over...

EU bant milieuclaims bij greenwashing
Half september stemden de leden van het Europees Parlement in met een ontwerpwetgeving die een einde moet maken aan misleidende duurzaamheidsclaims....

Beheerder Fukushima: lozing afvalwater binnen veilige grenzen
De Stille Oceaan is na de eerste lozing van afvalwater uit de kerncentrale van Fukushima nog altijd veilig. Dat stelt de beheerder van de centrale,...

McCain Foods opent nieuwe fabriek in Zeeland
Producent McCain Foods opent een productiefaciliteit in Zeeland. Hiermee wil de producent de productie in Nederland verder uitbreiden. De...

Supermarkten profiteren in België: sprake van graaiflatie?
Belgische supermarkten verdienen onterecht veel aan de eerdere stijging van grondstofprijzen. Dat stelt consumentenorganisatie Testaankoop. Die...

FAVV: 'nieuw recordaantal klachten over voedselveiligheid in België'
De Belgische toezichthouder FAVV heeft in een jaar tijd nog nooit zoveel klachten gekregen als in 2022. Door eerdere incidenten zijn consumenten...

Na doorbraak Oekraïense dam: voedselfraude weer op de loer
De recente doorbraak van de Kakhovka-dam in Oekraïne deed honderdduizenden hectaren landbouwgrond overstromen. Zulke gebeurtenissen zijn steeds...

Testaankoop vindt Europa niet ver genoeg gaan: 'Gehalte nitriet en...
Het Europees Parlement wil de maximumwaarde van nitriet en nitraat in voedingsmiddelen zoals vleeswaren verlagen. De Belgische consumentenorganisatie...

FAVV ziet reeks voedselveiligheidsrisico's bij visafslag in Oostende
De Belgische voedsel- en warenautoriteit FAVV heeft bij een grote controle van 17 visbedrijven in Oostende een aantal ernstige inbreuken vastgesteld....

EFSA keurt novel food rubisco-eiwit uit waterlinzen goed
Rubisco-eiwit - eiwit uit waterlinzen - is veilig om te eten, zegt de EFSA na beoordeling van de novel food-aanvraag van ABC Kroos (nu Rubisco Foods)...

Bakkers belangrijke sector Too Good To Go: '1,9 miljoen...
Sinds Too Good To Go actief in Nederland is zijn 2000 bakkers aangesloten. Ook in België stijgt dit aantal. Daar doen inmiddels meer dan 1200 bakkers...

Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige...
Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke verandert na 75 jaar de bedrijfsnaam. De producent van charcuterie, snacks en versbereide gerechten gaat...

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur
Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het...
- Bacteriën verschansen zich in 'multiculturele' biofilms: onderzoek naar hardnekkige boosdoeners
- Ferrero vindt opnieuw Salmonella in hun Belgische productielocatie
- Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen
- Clean label blijft aandacht vragen: hoe blijf je scherp als producent?
- Van NAPV tot Nutri-Score: dit zijn de dilemma's bij productverbetering
- Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de consument nog meer in het middelpunt te plaatsen' (podcast)
- Belgische recalls en waarschuwingen augustus: Aflatoxine in koekjes en listeria in kipfiletreepjes
- Sticker moet voedselverspilling groente en fruit voorkomen
- Nieuwe Genomische Technieken: bedreiging of kans?
- 'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)
- Beheerder Fukushima: lozing afvalwater binnen veilige grenzen
- Belgische startup wil met alcoholvrije distillaten alternatief bieden voor 'mierzoete' drankjes
- Food Future Event: Hoe vliegen andere productontwikkelaars herformulering aan?
- Aan de slag met suikerreductie? Deze collectie laat zien wat de mogelijkheden zijn
- 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
- Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
- Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
- EC over Farm to Fork: 'Wij gaan niet bepalen wat de Europese consument mag of kan eten'
- 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
- Opkomend voedselveiligheidsrisico: 'Bacillus cereus gaat in de toekomst nog veel opspelen'