• Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
  • Over VMT
InloggenAbonneren
VMT
VMT
AbonnerenInloggen
  • voedselveiligheid
  • wetgeving
  • r&d
  • duurzaamheid
  • foodtrends
  • belgië
  • economie & bedrijven
  • mensen & loopbaan
  • marketing & consument
  • voeding & gezondheid
  • technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws
  • Zoeken
AbonnerenInloggen
  • Nieuwsbrieven
  • Magazine
  • Events
  • Vacatures
  • Over VMT
VMT
VMT
  • voedselveiligheid
  • wetgeving
  • r&d
  • duurzaamheid
  • foodtrends
  • belgië
  • Meer thema's...
    • economie & bedrijven
    • mensen & loopbaan
    • marketing & consument
    • voeding & gezondheid
    • technologie & techniek
    • Product & Bedrijfsnieuws

België

Alles over België
Belgische recalls en waarschuwingen maart: onvermeld allergeen tortilla en kipfilet

Belgische recalls en waarschuwingen maart: onvermeld allergeen...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen tortilla en...

Menno van der, QA bij Kaashandel Remijn in gesprek met een collega (foto: Robin Britstra)

Een goede Food Safety Culture begint met een integere...

Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je...

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

Nieuw wetenschapspark moet innovatie voeding en gezondheid stimuleren

‘We hebben de ambitie om internationale netwerken in de voedings- en de gezondheidssector te ontwikkelen’, zei Jean de Bethune van de West-Vlaamse...

Flinke toename in PFAS-analyses door voedselproducenten: 'Breder monitoren nodig'

Flinke toename in PFAS-analyses door voedselproducenten: 'Breder...

Voedselproducenten moeten sinds januari producten als vis, vlees en eieren verplicht controleren op PFAS. In de nieuwe wetgeving is de toegestane...

De teams in de grootste chocoladefabriek ter wereld hebben de afgelopen jaren enorme inspanningen geleverd om van de fabriek een ‘smart factory’ te maken.

‘Factory of the Future’ Barry Callebaut duikt diep in data-analyse

'De operators krijgen tijdens het productieproces in realtime zicht op de data van de machines waarmee ze werken', vertelt digital innovation manager...

Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige strategie

Voedingsbedrijf Ter Beke krijgt nieuwe naam en nieuwe plantaardige...

Het Belgische voedingsbedrijf Ter Beke verandert na 75 jaar de bedrijfsnaam. De producent van charcuterie, snacks en versbereide gerechten gaat...

De nieuwe continue microgolf pilootinstallatie in Roeselare is uniek in Vlaanderen.

Waterlinzen of bierdraf duurzaam drogen? Met microgolven kan het...

Microgolftechnologie is mogelijk geschikt om verschillende ingrediënten duurzaam te drogen, maar er zijn meer interessante toepassingen voor deze...

#hoedan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart

#hoedan: Zo breng je de CO2-uitstoot in kaart

Om klimaatneutraal te worden, moet een bedrijf weten wat de huidige uitstoot is aan broeikasgasemissies. De termen scope 1, 2 en 3 komen dan snel...

Producten ontwikkelen met geupcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips van experts

Producten ontwikkelen met geupcyclede ingrediënten? Dit zijn 5 tips...

Wanneer lopen consumenten warm voor het eten van producten met geupcyclede ingrediënten? Dat was de vraag tijdens het webinar van Foodvalley NL...

Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en stukjes glas in wijn

Belgische recalls en waarschuwingen februari: salmonella in kip en...

In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van februari. De laatste wapenfeiten: salmonella in kipproducten, stukjes...

Meer artikelen uit de Belgische voedingsmiddelenindustrie
Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Onderzoekscentrum Flanders Make krijgt nieuwe directeur

Grisja Lobbestael zal vanaf 1 maart Dirk Torfs opvolgen als nieuwe directeur van Flanders Make. Torfs treedt wegens gezondheidsredenen terug bij het...

Euromonitor stelt 10 trends vast voor 2023

Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D...

2022 was wederom een bewogen jaar, met name door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de daaruit voortvloeiende prijsstijgingen en schaarstes. Dit...

Specerijen met pathogenen uit de verkoop

Specerijen met pathogenen uit de verkoop

In Finland gaven autoriteiten in 2022 extra aandacht aan het voorkomen van fraude met specerijen.

  1. Voedingsprijzen blijven stijgen ondanks dalende inflatie

  2. Recalls België 2022 in beeld: ruim 400 meldingen in een jaar

  3. Belgische recalls en waarschuwingen januari: onvermeld allergeen vegan balletjes en aflatoxine in pistachenoten

  4. Voedselveiligheidspolitie FAVV scoort met promotiefilm

  5. Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen december: mogelijk glas in rode kool, Listeria in filet americain en verkeerd etiket op bladerdeegrollen

  6. Belgische recalls en waarschuwingen november: niet toegelaten plant in drankpoeder

  7. HelloFresh Benelux behaalt BRC-A-certificaat - zo pakte het e-commercebedrijf dit aan, 8 tips

  8. Belgische recalls en waarschuwingen oktober: mogelijk listeria in makreel, kip en rundercarpaccio

  9. Weer Ferrero-chocolade uit het schap gehaald bij Jumbo om salmonella

  10. Belgische recalls en waarschuwingen september: tropaanalkaloïden in tortillachips en salmonella in protein chips

Ontvang tweewekelijks de VMT Food.be nieuwsbrief

VMTfood.be houdt de Vlaamse voedingsindustrie en foodprofessionals op de hoogte van alle actuele Belgische ontwikkelingen in productontwikkeling, kwaliteitsmanagement, duurzaamheid, voedselveiligheid, wetgeving, technologie en trends.
Bekijk vacatures
  1. De Kostwinners pakken het voedselverlies aan

  2. VMT Summerclass QA 6: Zo roei je persisterende Listeria monocytogenes-stammen uit

  3. Droogtetolerantie-genen in soja, goed voor beter zaaigoed

  4. Nitraat in veevoeding verlaagt methaanuitstoot tot 10%

  5. Food Pilot breidt uit met nieuwe hal voor kleine hoeveelheden product

  6. Innovatieve DNA-techniek verlengt houdbaarheid van voeding

  7. Food Safety Update: Testen op pathogenen in de praktijk

  8. Lieve Herman over tien jaar Food Pilot: 'Bedrijven willen ondersteuning vanaf idee tot product'

  9. Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en enzymen

  10. ILVO- en VIB start-up maakt lokale eiwitrijke gewassen aantrekkelijk voor de markt

Kennisgebieden

  • Voedselveiligheid & Kwaliteit
  • Wetgeving & Toezicht
  • Duurzaamheid & MVO
  • Ingrediënt & Product
  • Technologie & Techniek
  • Voeding & Gezondheid
  • Marketing & Consument
  • Mensen & Loopbaan
  • Economie & Bedrijven
  • Product & Bedrijfsnieuws

Uitgelicht

  • Agenda
  • Lezingen
  • Podcasts
  • Video
  • Kennis uit de markt
  • Startup belicht
  • Digitaal Magazine
  • Nieuwsbrieven

Service

  • Abonneren
  • Contact
  • FAQ
  • Adverteren
  • Vacatures
  • Werken bij VMN media

Boeken

  • Microbiologie

VMT is onderdeel van VMN media. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen