
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
In de online nieuwsbrief van Food Safety Tech van maart 2023 gaf een van de experts van het bedrijf SCIEX, een bedrijf dat gespecialiseerd is in...
Enoki paddenstoelen (fluweelpootjes) uit Zuid-Korea en China, die waren besmet met Listeria monocytogenes, hebben in de Verenigde Staten eind 2022...
In dit overzicht lees je de Nederlandse recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: verkeerd etiket op de Jumbo luxe stol...
In dit overzicht lees je de Belgische recalls en veiligheidswaarschuwingen van maart. De laatste wapenfeiten: onvermeld allergeen tortilla en...
De schadelijke stoffen PAK’s zijn de laatste tijd misschien wel het vaakst in het nieuws door de uitstoot van Tata Steel, waardoor omwonenden van de...
POV en COV willen meer regie op het kwaliteitssysteem van Nederlands varkensvlees. Daarom besloten ze om Holland Varken het ketenkwaliteitssysteem te...
Als voedselproducent ben je in de eerste plaats zelf verantwoordelijk voor een zorgvuldige afwikkeling van schadepartijen. Hoe voorkom je...
Met bijna de helft van de honing dit in de EU is geïmporteerd, is waarschijnlijk geknoeid of gefraudeerd. Dat heeft een speciaal onderzoeksteam onder...
In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.
Het meetbaar en inzichtelijk maken van de voedselveiligheidscultuur is een veelvoorkomend vraagstuk bij bedrijven. Sta je iedere dag op collega’s te...
Hugo Pol, Group QA-manager bij vleesverwerker Vion, is trots op zijn sector. Vlees loopt als een rode draad door zijn leven. In dit artikel vertelt...
COLUMN - Twee uitbraken vorig jaar die mij aan het denken zetten. De eerste was die uitbraak door met Listeria besmette visburgers, viskoekjes en...
Bijna tachtig personen werden in Zweden eind 2022 en begin 2023 ziek nadat ze met Salmonella Enteritidis besmette eieren hadden gegeten.
Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je...
KENNISPARTNER - Veiligheid. Vanuit welk oogpunt bekijk je dat? De QA-manager zal onmiddellijk aan voedselveiligheid en daarmee de veiligheid van...
KENNISPARTNER - In 2011 werden meer dan 3.000 mensen ziek na het eten van kiemgroenten die waren besmet met de EHEC-bacterie O104-H4. Ook recenter...
De voedingsmiddelenindustrie heeft zich de afgelopen jaren heel flexibel en snel moeten aanpassen aan alles wat op de industrie afkwam. De...
Perslucht wordt in veel toepassingen in de voedselindustrie gebruikt. Contaminatie van perslucht kan ernstige gevolgen hebben voor de veiligheid van...
Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument...
Gebruik je weleens samengestelde producten, zoals specerijmixen of kant-en-klaarmaaltijden? Dan is het soms noodzakelijk te weten wat exact de...