
Hooghoudt brengt korte keten terug met Graanrepubliek: ‘Smaak is...
Hooghoudt wil de manier van landbouw en voedselproductie veranderen. In de Graanrepubliek laten verschillende ‘makers en boeren’ zien hoe volgens hen...
Hooghoudt wil de manier van landbouw en voedselproductie veranderen. In de Graanrepubliek laten verschillende ‘makers en boeren’ zien hoe volgens hen...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Consumenten gaven in 2022 zo’n 36% meer uit aan biologische producten. Afgelopen jaar belande er 33 keer een biologisch product in ons...
Alle aardappelen die McCain Foods verwerkt, moeten over 7 jaar op een duurzame 'regeneratieve' wijze zijn geteeld. De voedselproducent heeft deze...
Elk foodbedrijf – groot of klein – is bezig met duurzaamheid. CO2-footprint berekenen, reststromen in kaart brengen, energie duurzaam winnen. De...
HAK wil in 2027 voor haar groente en peulvruchten uit Nederland volledig zijn overgestapt op biologisch. De producent wil de consumentenvraag...
Ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie vinden het vooral belangrijk om hun CO2-reductie, circulariteit en klimaatneutraal produceren in kaart te...
De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel vindt dit jaar plaats van 6 tot 12 maart. Dit is de zesde keer dat het initiatief plaatsvindt. Sinds vorig...
Welke mogelijkheden zijn er voor een onderneming om circulair te produceren? De kansen zitten vooral in het opsporen van verspilling en in de...
De Europese Commissie kwam onlangs met nieuwe regels om verpakkingsafval te verminderen. Veel bedrijven zijn al bezig met recyclen en verminderen....
Reststromen hoogwaardig hergebruiken, daar schreef VMT dit jaar veel over. Startups storten zich op het onderwerp. Maar ook grote bedrijven haken bij...
De Europese Commissie komt met nieuwe regels voor verpakkingen. De Europese maatregelen moeten leiden tot 5% vermindering van verpakkingsafval in...
Jaarlijks bespreekt VMT met een aantal partners de grote trends binnen de voedingsindustrie. In deze serie interviews onder de noemer 'Trending in...
Waarom wil je circulair gaan ondernemen? Omdat je inziet dat de huidige manier van zo veel mogelijk produceren en verkopen behoorlijk verspillend is?...
De food-industrie moet verduurzamen. Niet alleen wegens de pan uitrijzende energierekeningen maar ook uit milieu-oogpunt zijn veranderingen nodig. En...
Voor foodprofessionals die bezig zijn on het voedselsysteem duurzamer, gezonder en eerlijker te maken, organiseert Schuttelaar & Partners op 11 en 12...
KENNISPARTNER - Energie is duurder geworden. De torenhoge energieprijzen kosten het bedrijfsleven 22 miljard euro. Voor ieder Nederlands bedrijf is...
KENNISPARTNER - Begin april kondigde Albert Heijn de lancering van een nieuwe concept aan: AH Verpakkingsvrij. Tessel Kans van Schuttelaar & Partners...
Steeds meer voedingsmiddelenproducenten zijn na de studiefase klaar voor de implementatie van duurzame maatregelen. Echter kunnen ze een aantal...
Wanneer we aan plastic denken, denken we niet meteen aan duurzaam. Sterker nog, met de groeiende zorgen om de vervuiling van de aarde, komt plastic...
Centrica Business Solutions en Fuji Oil Europe hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor de bouw van een warmtekrachtkoppeling (wkk) met een...