1. Voedselverlies in fabriek: snijverlies, menselijke fouten en kwaliteitsissues grootste boosdoeners
  2. Lantmännen Unibake kijkt holistisch naar klimaatimpact: 'We willen minder energieverbruik in volledige keten'
  3. Voedselproducenten over klimaatadaptie in de praktijk: 'Het heeft ons extra met de neus op de feiten gedrukt'
  4. Voor abonneesVMT 4 (2025): Duurzaamheid is meer dan CO2-reductie
  5. Voor abonneesKlimaatverandering ondermijnt weerbaarheid agrifood: dit is nodig om tij te keren
  6. Van hittestress tot hevige regen: 'Wijnsector kampt met structurele crisis'
  7. Europese Commissie publiceert EUDR-risicobeoordeling voor landen, klimaatorganisatie kritisch
  8. Tarwe en favaboon naast elkaar op één veld? Biodiversiteit vraagt meer flexibiliteit van voedselverwerker
  9. Voor abonneesWebinar terugkijken: Ontbossingswetgeving (EUDR), zo bereid je je als foodbedrijf goed voor
  10. Kweekvleesmaker Meatable op IFFA: 'wij zijn geen concurrent van vleessector maar leverancier'
  1. Dossche Mills over duurzame tarwe: 'Standaardisering is noodzakelijk om biodiversiteit te bevorderen'
  2. Na uitstel ook versoepeling EUDR: minder administratieve lasten
  3. Zo willen Nestlé en ofi de CO2-uitstoot van cacaoproductie verminderen
  4. Gin maken van retourbrood: 'Te veel zonnebloempitten beïnvloeden de smaak'
  5. Voor abonneesVan kwaliteitscontrole tot kennisborging: zo benut je AI in productie
  6. Voor abonneesHoe ontwikkelde Flora Food Group de papieren boterkuip? 'Klikgeluid bij sluiten essentieel'
  7. Voor abonneesNederlander houdt vast aan stukje vlees, maar aanbod plantaardig groeit: 6 inzichten uit Eiwitmonitor 2024
  8. Arla Foods plakt duurzaamheidskeurmerk op eerste Melkunie-producten
  9. 'Versoepeling CSDDD geeft schijnzekerheid. Houd grip op mensenrechten in hele keten'
  10. Voor abonneesStappenplan: De vraag naar concrete klimaatambities neemt toe, zo ga je als foodbedrijf ermee aan de slag