De zomer is een goed moment om je kennis bij te spijkeren. Misleiding bij milieuclaims voorkomen? Een lekkere en duurzame plantaardige kaas maken? Of...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: Bier met sap uit cacaovrucht en nieuwe smaak...
Startup Stabican zet actieve stoffen uit onder andere de cannabisplant om naar een poeder dat als ingrediënt voor voeding of medicijnen gebruikt kan...
Van kaas tot koffieboon, een groot deel van ons voedsel wordt gefermenteerd, vaak al millennia lang. Fermentatie staat al een aantal jaar weer volop...
Startup Cano-Ela gebruikt water om verschillende componenten uit koolzaad te halen. Dit levert olie, vezels en eiwitten van koolzaadolie die gebruikt...
KENNISPARTNER - “De coronatijd zorgt ervoor dat er extra kans is op gesjoemel met ingrediënten en de herkomst van producten.” Dat stelt Hans van der...
De ontwikkelingen in de markt gaan snel. De enige manier om dit bij te houden is: digitaliseren. Zo kan een voedingsmiddelenbedrijf de time-to-market...