
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
STARTUP BELICHT - Startup Monkeys by the Sea maakt visvervangers. Oprichter Thijs Wullems zag tijdens zijn carrière in de viswereld dat de sector...
Wat maakt dat de mainstream consument meer vleesvervangers eet? Smaak natuurlijk, dat weet iedereen, maar wat is nog meer van invloed? In recent...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Nieuw deze maand: Chicken-Style Beyond Meat producten.
Voor een plantaardige varianten van kaas, lijken plantaardige eiwitten niet te voldoen. Diervrije zuiveleiwitten gemaakt met fermentatie beter te...
Cargill werkt samen met de Spaanse startup Cubiq Foods om hun plantaardige vetemulsie naar de markt te brengen. De multinational ziet het vet als een...
Bron van vezels, een gewenste claim voor voedingsmiddelenbedrijven. Bovendien zorgen extra vezels voor extra punten in de Nutri-Score-berekening. De...
De recent opgerichte alliantie Food Fermentation Europe (FFE) heeft als doel om precisiefermentatie als duurzame technologie te promoten. Ze willen...
AMfish, producent van verse en bereide visproducten, gaat fruit- en kruidenextract gebruiken om hun gepaneerde, gebakken visproducten te beschermen...
STARTUP BELICHT- Scale-up Van de Koe maakt ‘on’kruidenboter: ‘natuurinclusieve kruidenboter’. Hiervoor gebruikt het bedrijf zuivel van Nederlandse...
Bij grotere bedrijven is productontwikkeling of R&D geen gemakkelijke opgave. Marketeers willen niet zomaar ‘producten’, maar vooral ‘concepten’ in...
In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Nieuw deze maand: Almond Bites van Hands Off My Chocolate, Kaptein smeerkaas,...
Plantaardig is geen trend meer. In elke categorie van vlees en vis tot roomkaas en emulgatoren. Elk bedrijf van zuivelgiganten tot startups, iedereen...
Startup Cowless maakt plantaardige melk van cashewnoten. De plantaardige drank is dagvers en daardoor zo’n 11 dagen houdbaar. Met de plantaardige...
De discussie over nut en noodzaak van het invoeren van voedselkeuzelogo Nutri-Score is volop gaande. VMT heeft de verschillende standpunten...
KENNISPARTNER - In Nederland zijn steeds meer mensen zich bewuster van de oorsprong van ons eten. We willen rekening houden met het milieu en...
KENNISPARTNER - Wordt 2021 het jaar van de nieuwe eiwitten? De eiwittransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd op het gebied van...
Voedingsmiddelenproducenten krijgen steeds meer vragen over hun producten. Consumenten, retailers en verwerkers willen niet alleen informatie over...
De gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland hebben direct effect op de prijzen van gas en grondstoffen. Niet alleen zagen we eerder al...
De aroma-industrie is breed vertegenwoordigd in Nederland; een aantal mondiale spelers zijn hier aanwezig met belangrijke vestigingen. Ook...