
Terugblik: het Food Future Event in beeld
Meer dan 160 jonge en ervaren productontwikkelaars kwamen op 26 september naar het Food Future Event. Bekijk de fotoreportage van het geslaagd event.

'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
De kipvervangers van Plus, Hoogvliet, Dirk en Like Meat komen het beste uit de test van de Consumentenbond. De bond testte 16 kipvervangers, waaruit...

Productinnovaties september: Oldtimers suikervrije dropjes, vegan...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: suikervrije dropjes van Oldtimers, Vegan...

Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam...
STARTUP BELICHT - Startup Be Better My Friend maakt een plantaardige botervervanger voor professionele banketbakkers. Voor de productie van de...

Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...
Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...

Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie...
Lisette Brouwers, product manager bij Fairtrade Original komt op 26 september voor de tweede keer naar Food Future Event. Ze vertelt waarom.

Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering...
Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en herlanceert daarom het assortiment. Een deel van het ontbijtkoek-assortiment moet...

'Productontwikkelaars moeten zich verdiepen in de mogelijkheden van...
Acht jaar geleden was big data het buzzwoord en nu is het Artificial intelligence. Volgens data-expert Wynand Alkema is het één een logisch vervolg...

Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot...
Een nieuwe startup met de naam Afterlife wil het landschap van voedselafval helpen omtoveren tot een circulair systeem. Door plantaardige reststromen...

Van NAPV tot Nutri-Score: dit zijn de dilemma's bij productverbetering
Tegen welke dilemma's lopen productontwikkelaars aan bij productverbetering van hun productportfolio? Ruud Luiten van Luiten Vleeswaren, Ingrid Mol...

26-09-2023 | VMT Food Future Event
Na het succes van vorig jaar, komt het Food Future Event dit jaar op 26 september terug! Onderwerpen als suikerreductie, fermentatie en de...

28-11-2023 | Brau Beviale
NürnbergMesse Group toont zijn expertise in de drankenindustrie op een internationaal podium met BrauBeviale.

Lector Designmethoden: 'Het is valkuil om te denken voor jouw...
Antien Zuidberg, lector design methoden in food aan de HAS Green Academy zal op het Food Future Event op 26 september de workshop geven: Hoe de...

Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de...
Eveline van Dam is conceptontwikkelaar en trendwatcher voor de foodindustrie. Die twee activiteiten gaan hand in hand. In deze podcast vertelt ze...
- Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie en discussie op mijn vakgebied'
- Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering van tussendoortjes
- 'Productontwikkelaars moeten zich verdiepen in de mogelijkheden van Artificial intelligence'
- Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
- Van NAPV tot Nutri-Score: dit zijn de dilemma's bij productverbetering
- 26-09-2023 | VMT Food Future Event
- 28-11-2023 | Brau Beviale
- Lector Designmethoden: 'Het is valkuil om te denken voor jouw doelgroep'
- Conceptontwikkelaar Eveline van Dam: 'Er liggen kansen om de consument nog meer in het middelpunt te plaatsen' (podcast)
- Wat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg
- 'Koffievrije koffie' nu ook in supermarktschappen
- Albert Heijn introduceert met AH Terra nieuwe plantaardige eigen-merklijn
- Young R&D: Hoe kan R&D het bedrijf helpen duurzamer te worden?
- Algenproducent ontvangt miljoeneninvestering
- Handig overzicht: zo pakken deze productontwikkelaars hun vak aan
- Startups opgelet: Fi Europe 2023 zet met Innovation Awards in op duurzaamheid
- Prof pleit voor waarschuwing op ultrabewerkt voedsel
- Startup wil Red Bull van alcoholische dranken worden: 'Hard Seltzer is de nachtmerrie van bierproducenten'
- 'Ook gen Z wil de lekkere producten, maar wel met een beter verhaal' (podcast)
- Productinnovaties augustus: Tony's Lil'Bits chocoladeballen en plantaardige Droomboter van cacaoboter