Dionne Irving
Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid
Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid
Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.
Naast CO2-reductie is behoud van biodiversiteit belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Maar dat vereist flexibiliteit van de foodindustrie. Dit en meer in deze uitgave van VMT.
Waar een brand marketeer wil weten wat de consument wil, kijkt een trademarketeer hoe de consument zich als shopper gedraagt in de supermarkt. Trademarketeer Bart Bikker vertelt wat de discipline inhoudt en hoe productontwikkelaars er hun voordeel mee kunnen doen.
Het was geen positief verhaal waar de tiende editie van F&A Nest mee aftrapte. Van oorlogen en droogte tot voedselzekerheid, alles kwam aan bod. De pitches van startups zorgden voor wat licht aan de horizon.
De Europese Commissie heeft onlangs bekend gemaakt welke landen ze categoriseren als hoog, standaard en als laag risico als het gaat om de ontbossingswetgeving. Deze bekendmaking zorgde voor kritiek van NGO Mighty Earth.
Verschillende gewassen naast elkaar telen - strokenteelt - is goed voor de biodiversiteit. Maar wat betekent deze duurzame teeltmethode voor de verwerking van bijvoorbeeld tarwe en favabonen? Wageningen University & Research (WUR) boog zich over deze vraag. "Het vraagt flexibiliteit van voedselverwerkers."
De ontbossingswetgeving (EUDR) geldt voor de voedingsindustrie voor producten gemaakt met en van soja, palmolie, koffie, cacao en rundvlees. Deze wetgeving werd in 2024 met een jaar uitgesteld. Vanaf eind 2025 moeten bedrijven in fasen aan deze wetgeving voldoen.
Meer plantaardig in restaurants? Volgens onderzoek van Proveg zetten foodservicebedrijven steeds meer stappen om dierlijke ingrediënten (deels) te vervangen door plantaardige. Wat werkt het best?
De steun voor Nutri-Score is volgens Nestlé de afgelopen jaren afgenomen in Zwitserland. Daarom haalt de multinational Nutri-Score van de lokale merken.
Snackfabrikant Van Geloven, bekend van merken als Mora en Van Dobben, is van plan om de helft van zijn productielocaties in Nederland en België te sluiten. De ingreep heeft gevolgen voor 142 medewerkers, van wie 67 in Nederland, meldt het bedrijf.
Sommige pre-workout supplementen bevatten schadelijke stoffen en zulke grote hoeveelheden cafeïne dat er mogelijk gezondheidsrisico's ontstaan. Dat blijkt uit de analyse van 27 supplementen.