Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

 

Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van Koreaanse smaken

Smaaktrends op de FiE: nostalgie, clean label en de populariteit van...

Nostalgie, maar ook avontuur. Clean label smaakmakers via fermentatie. VMT bezocht een aantal exposanten op de FiE en ontdekte een aantal smaaktrends.

Cosun verwacht EFSA-goedkeuring voor caloriearm suikeralternatief allulose over 1 à 2 jaar

Cosun verwacht EFSA-goedkeuring voor caloriearm suikeralternatief...

Cosun en vier andere bedrijven vragen EFSA-goedkeuring aan voor allulose, het caloriearme suikeralternatief. Ondanks dat de goedkeuring nog op zich...

Kweekvlees: kansen in VK, weerstand in Italië en de potentie van hybride

Kweekvlees: kansen in VK, weerstand in Italië en de potentie van...

'De komende drie tot vier jaar worden belangrijk voor kweekvlees.' Dat was de boodschap van The Good Food Institute tijdens de New Food Conference....

Beter schuimende cappuccino of cacaovrije chocolade? Prijzen voor innovaties op de FiE

Beter schuimende cappuccino of cacaovrije chocolade? Prijzen voor...

Tijdens de ingrediëntenbeurs Food Ingredients Europe vielen onder andere FrieslandCampina en Corbion in de prijzen. Ook startups werden in het...

Nieuwe versie NEVO bevat nu ook data vlees - en zuivelvervangers

Nieuwe versie NEVO bevat nu ook data vlees - en zuivelvervangers

Het RIVM heeft een nieuwe editie van het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) gepubliceerd. Hierin hebben ze de data van de voedingsmiddelengroep...

De visserij ligt onder een vergrootglas. (Foto: ANP)

Client Earth verliest visrechtszaak aangespannen tegen NVWA

De NVWA hoeft niet strenger te controleren hoeveel vis in Nederland aan land wordt gebracht. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vrijdag beslist in...

Onderzoek Rabobank: zo experimenteren foodbedrijven en retail met AI

Onderzoek Rabobank: zo experimenteren foodbedrijven en retail met AI

Artificial Intelligence is er al sinds de jaren 50 maar de beschikbaarheid van real-time data zorgt voor een enorme groei. Ook de...

'Productontwikkelaars moeten zich verdiepen in de mogelijkheden van Artificial intelligence'

'Productontwikkelaars moeten zich verdiepen in de mogelijkheden van...

Acht jaar geleden was big data het buzzwoord en nu is het Artificial intelligence. Volgens data-expert Wynand Alkema is het één een logisch vervolg...

Marit van Egmond (CEO Albert Heijn) en Tom van Aken (CEO Avantium)

Albert Heijn gebruikt recyclebare plantaardige materiaal PEF voor...

Albert Heijn gebruikt het 100% plantaardige en circulaire materiaal PEF (polyethyleen furanoaat) van Avantium voor de flesjes van fruitsap. Ze zijn...

Vegetarisch worstje te duur? Jumbo verlaagt prijzen vleesvervangers

Vegetarisch worstje te duur? Jumbo verlaagt prijzen vleesvervangers

Jumbo trekt de prijs van een aantal huismerk vleesvervangers gelijk aan die van de vergelijkbare vleesvariant. Hiermee willen ze de keuze voor het...