Dionne Irving
Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid
Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid
Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.


De Foodvalley Award is na 10 jaar weer uitgereikt. Met de award bekroont Foodvalley partners die durven te leiden met visie, lef, daadkracht en samenwerking.

Wat mensen op hun bord willen, verandert snel. Wat zijn de achterliggende motivaties achter trends? Weet je dat als productontwikkelaar, dan weet je welke maaltijden, concepten, ingrediënten en claims aanslaan bij de hedendaagse consument. Het trendburo Tastewise volgt miljarden consumptiemomenten van de Amerikaanse consument tot retail en gebruikt AI om na te gaan waar de groei zit.

De productiecijfers van 2025 waren sterk, maar dit zorgt niet voor een positieve stemming onder fabrikanten, ziet ING. De bank benoemt de redenen waarom het producentenvertrouwen de laatste maanden is verslechterd.

Elk jaar komen ingrediëntenleveranciers groot en klein samen op de internationale beurs Food Ingredients Europe. VMT nam een kijkje. Deze ingrediënten vielen op.

Waar moet een productontwikkelaar nu mee bezig zijn om voorbereid te zijn op de toekomst? Op het Food R&D Event op 19 maart 2026 komen onderwerpen als AI, innovatie, stakeholdermanagement aan bod.

Een recente uitzending van consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde over de aanwezigheid van dierlijke eiwit in vleesproducten in supermarkten zorgde voor discussie. 'Transparantie is belangrijk, maar vertel wel het hele verhaal.'

Startup The Protein Brewery (TPB) heeft van de EFSA een positieve opinie gekregen voor Fermotein, het mycoproteine-ingrediënt van hun eigen schimmel.

Wereldprimeur in Nederland: een actieve boerderij in Zuid-Holland is uitgerust om gecultiveerd vlees te produceren. Het is de eerste kweekvleesboerderij ter wereld, zeggen de initiatiefnemers.

Organisaties uit de pluimveebranche vrezen voor tekorten aan kippenvlees en eieren in Nederlandse supermarkten door de vogelgriep. Het aantal uitbraken in Nederland is de afgelopen weken flink opgelopen.

Thijs Bosch, de kersverse CEO van The Protein Brewery (TPB) moest meteen aan de bak: "Vanwege de CEO-wissel wilden nieuwe investeerders wat er zou veranderen." Het lukte, want TPB haalde 30 miljoen euro op. Bosch vertelt aan VMT over zijn nieuwe baan, de potentie van hun ingrediënt en de voordelen van een eigen fabriek.