Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij (1979) is hoofdredacteur van VMT, een uitgave van Vakmedianet. De Mooij is verantwoordelijk voor VMT, Thema Update Voedselveiligheid, VMT Food.be, Bakkerswereld en de bijbehorende websites, nieuwsbrieven, boeken en bijeenkomsten.

De Mooij heeft binnen VMT het kennisthema Voedselveiligheid & Kwaliteit onder zijn hoede en schrijft daarnaast veel over wetgeving, innovatie en productontwikkeling. “De branche staat de komende jaren voor geweldige uitdagingen als het gaat om duurzaamheid, gezondheid en voedselveiligheid. Het is mijn missie om daar, samen met het team, de relevante en actuele thema’s te belichten en uit te diepen voor de vakspecialisten in de branche.”

De Mooij rondde de opleiding Journalistiek in 2002 af. Hij begon zijn loopbaan als redacteur bij de regionale pers en werkte daarna twaalf jaar bij Ondernemers Pers Nederland, waarvan de laatste zeven jaar als hoofdredacteur van vakbladen Levensmiddelenkrant en Out.of.Home Shops. In 2015 switchte De Mooij naar VMT, toen onderdeel van uitgeverij MyBusinessMedia. Sinds 1 maart 2019 is VMT onderdeel van VMN media.