Didi de Koning
Redacteur VMT
Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.

Redacteur VMT
Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.
Hoe ziet de toekomst van kwaliteitsmanagement eruit? Op 20 november 2025 tijdens het Food Safety Event in de Jaarbeurs Utrecht gaan drie experts met verschillende achtergronden hierover in gesprek.
Uit de jaarlijkse monitoring van de NVWA blijkt dat het merendeel van de onderzochte voedingsmiddelen voldoet aan de wettelijke normen voor bestrijdingsmiddelen.
De maaltijdservice ThuysVers ontvangt een investering van €1,5 miljoen van Value Factory, de Rabobank en private investeerders. "We groeien jaar op jaar stevig en daar zijn we trots op", zegt oprichter Pieter Duijs. Met het nieuwe groeikapitaal wil Duijs meer bekendheid creëren en het aantal bezorghubs uitbreiden.
Waar staan we nu als het gaat om het meten, analyseren en beheersen van minerale oliën? Tijdens het Food Safety Event op 20 november in de Jaarbeurs Utrecht lichten drie experts toe hoe de borging van MOSH en MOAH binnen de keten in zijn werk gaat.
De beruchte recall van radioactieve garnalen in Amerika leidt niet tot onrust in Europa. Europese voedselveiligheidsinstanties en nationale toezichthouders zoals de Belgische FAVV en de Nederlandse NVWA vertrouwen op de eigen continue monitoring en er is geen aanleiding tot paniek.
Wetenschappers en natuurbeschermers zeggen dat de vangst van makreel drastisch moet worden teruggeschroefd. WWF raadt daarom het eten van de vis af. Volgens de Visfederatie is het een politiek probleem.
De viervoetige robot 'Spot' van Boston Dynamics ondersteunt bij Cargill in Amsterdam de dagelijkse veiligheidsinspecties. De AI-gestuurde robot signaleert risico's in real time en helpt zo de voedselveiligheid te vergroten.
Hoe herken je voedselfraude en wat kun je er als kwaliteitsafdeling aan doen? Op díe vraag geeft Saskia van Ruth (University College Dublin) antwoord tijdens het Food Safety Event (FSE) op 20 november in de Jaarbeurs Utrecht.
De levensmiddelenbranche werkt aan crisisplannen om ervoor te zorgen dat basisproducten in tijden van crisis altijd beschikbaar blijven.
De voedingsindustrie staat voor een dubbele uitdaging: water besparen én voedselveiligheid verhogen. Tijdens het Food Safety Event op 20 november staat dit onderwerp centraal in de breakoutsessie "Slimmer omgaan met proceswater: betere voedselveiligheid én minder verspilling."