Didi de Koning
Redacteur VMT
Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.

Redacteur VMT
Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.


Bij JS Cocoa is maandagochtend 24 november een brand uitgebroken. Dit is de tweede brand in drie weken tijd, vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan VMT. De brandweer heeft de brand inmiddels geblust.

Waar staan we nu als het gaat om het meten, analyseren en beheersen van minerale oliën? Tijdens het Food Safety Event op 20 november in de Jaarbeurs Utrecht lichten drie experts toe hoe de borging van MOSH en MOAH binnen de keten in zijn werk gaat.

De productiewaarde van de Nederlandse levensmiddelenindustrie groeide in 2024 opnieuw, net als de toegevoegde waarde en de arbeidsproductiviteit. Toch ziet de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) dat de voedingsindustrie onder druk staat.

De Europese Commissie overweegt volgend jaar een belasting voor te stellen voor ultrabewerkte voedingsmiddelen die veel vet, suiker en zout bevatten.

Zijn de zorgen rondom PFAS en glyfosaat terecht? Op het VMT Food Safety Event spreekt Simon Rozendaal, auteur van het boek 'Paniek om niets', over de 'meetgekte' die heerst binnen de voedingsindustrie. Zaait de meetdruk vooral angst? Of is de hysterie rondom contaminanten terecht?

Hoe herken je voedselfraude en wat kun je er als kwaliteitsafdeling aan doen? Op díe vraag geeft Saskia van Ruth (University College Dublin) antwoord tijdens het Food Safety Event (FSE) op 20 november in de Jaarbeurs Utrecht.

De levensmiddelenbranche werkt aan crisisplannen om ervoor te zorgen dat basisproducten in tijden van crisis altijd beschikbaar blijven.

Zalmboerderij Maashorst is gevestigd in een voormalig varkenshouderij. In grote 'vijvers' zwemmen de zoetwaterzalmen rond; 99,5% van het water wordt hergebruikt binnen een volledig gesloten systeem. En dat alles zonder antibiotica of chemicaliën.

Het houden van varkens met lange staarten is een ambitie binnen de sector, maar in de praktijk niet altijd even eenvoudig. Met het project 'AI voor een gezonde krulstaart' wil Vion staartbijten in de varkensketen voorkomen.

Wageningen Food Safety Research (WFSR) heeft een nieuwe database ontwikkeld die analysecijfers bundelt uit verschillende EFSA-monitoringsprogramma's. Brengt de CHEFS-database AI voor voedingsprofessionals in een stroomversnelling?