Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg

Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
Houdt iedereen zich aan de opgestelde procedures?

Een belangrijk aspect van het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit is hygiënisch ontwerpen. Hoe worden de ontwerpen van de apparatuur en faciliteiten zo geoptimaliseerd dat er geen risico's ontstaan voor besmetting, verontreiniging of bacteriegroei? In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Waar vindt hygiënisch ontwerpen zijn oorsprong? Wat is de rol van EHEDG? En hoe zit het met HDN-klassen? Moeten we daar nu wel of niet iets mee doen? Een fabriek hygiënisch ontwerpen, hoe doe je dat? Hoe pas je de reinigingsmethode hier optimaal op aan? En helpt dit een Listeria-besmetting te voorkomen? Het zijn allemaal vragen waar de voedingsindustrie mee te maken heeft en iets mee moet in de productie. De collectie van VMT hierover gaat erop in.

Collectie Hygiënisch ontwerpen

De collectie gaat in op de eisen aan hygiënisch ontwerp, het voorkomen van kruisbesmetting en een optimale hygiëne en er worden een groot aantal tips gegeven voor reiniging van de fabriek, ook vanuit toezichthouder NVWA.

De collectie is dus een must read voor iedereen die bezig is om de cultuur in het bedrijf op een hoger plan te krijgen. Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

LTO: vaccin tegen blauwtongvirus goedgekeurd

Melkveehouderijen zien door de uitbraak van het blauwtongvirus dat de melkproductie bij koeien daalt. Het virus treft met name schapen, maar ook de...

foto: shutterstock

Gezondheidsraad: 'overheid weet niet aan hoeveel chemische stoffen...

De overheid weet niet goed aan hoeveel chemische stoffen mensen worden blootgesteld. Volgens de Gezondheidsraad wordt dit 'niet gemeten, maar...

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Update dodelijke uitbraak door bongkrekzuur in Taiwan

Het gif dat vermoedelijk de oorzaak is van de dodelijke uitbraak van voedselvergiftiging in een restaurant in Taipei, is aangetroffen in de...

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

EFSA: dalende trend van pesticideresiduen zet door

Een grootschalige analyse van voedselmonsters van EFSA in 2022 laat een licht bemoedigende trend zien: het algemene percentage monsters dat de...

foto: shutterstock

Gaan we richting totaalverbod BPA? Nóg meer gezondheidsrisico's bekend

Er wordt steeds meer bekend over de negatieve invloed die bisfenolen hebben op het menselijk lichaam. Zo hebben Spaanse onderzoekers recent in een...

Listeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe

Listeria monocytogenes-besmettingen in Europa nemen toe

De European Food Safety Authority (EFSA) en European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) hebben in hun rapport over het voorkomen van...

Onderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten afgerond: dezelfde stam als uitbraak door verse aardbeien

Onderzoek Hepatitis A in diepvriesaardbeien Verenigde Staten...

De hepatitis A-virusstam die in de Verenigde Staten bij een uitbraak in 2023 zorgde voor tien zieke mensen, is genetisch identiek aan de stam die in...

Safe met Roos: Scherp blijven op metaal

Safe met Roos: Scherp blijven op metaal

Vertrouwen op je metaaldetector is prima, maar erop blindvaren niet. De laatste weken zijn er veel recalls vanwege metaaldeeltjes in eindproducten....