
Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument...
Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument...
De toepassingen van perslucht zijn oneindig: pneumatiek, sorteren, filteren, beluchten, verpakken, reinigen. “Maar perslucht vormt een risico, zeker...
Gebrek aan sanitaire voorzieningen en hygiëne ligt ten grondslag aan het ontbreken van een voedselveiligheidscultuur. ´s Wereld grootste...
COLUMN- Het is mooi om bij een bedrijf als Remia te zien dat voedselveiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Het uitgangspunt blijft om...
Het lijkt zo simpel. Als je bacteriën niet wil laten uitgroeien, moet je ze geen water geven. Maar wat zijn de gevaren van een te hoge...
Waar vindt hygiënisch ontwerpen zijn oorsprong? Wat is de rol van EHEDG? En hoe zit het met HDN-klassen? Moeten we daar nu wel of niet iets mee doen?...
Er worden in de voedingsindustrie steeds hogere eisen gesteld aan het eindproduct. Ook de randvoorwaarden zoals energieprijzen en milieu-eisen worden...
Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van...
Met de steeds hogere eisen die aan de voedselveiligheid worden gesteld, worden ook de normen voor de installaties in de voedingsmiddelenindustrie...
Hygiënisch ontwerpen is gericht op het voorkomen van microbiële nabesmetting, maar kan ook worden toegepast met het oog op kruisbesmetting met...