VMT
VMT
VMEngineering wordt NIRAS Nederland

VMEngineering wordt NIRAS Nederland

VMEngineering voert per 1 juli a.s. een naamswijziging door. Dit werd aangekondigd tijdens de open dag georganiseerd door het engineeringsbureau afgelopen week.

VMEngineering wordt NIRAS Nederland

In 2018 werd het bedrijf, dat ook bekendstaat als VME, al onderdeel van de NIRAS Group. Onder één naam wordt saamhorigheid uitgestraald en zijn volgens het bedrijf de krachten en kennis gebundeld om zo ook opdrachtgevers beter van dienst te kunnen zijn. Het is een stap gericht op de ambitie van de organisatie om een nog completere en op kennis gerichte partner te zijn voor voedingsmiddelenproducenten.

Naamswijziging

NIRAS Nederland B.V. wordt de officiële, nieuwe bedrijfsnaam volgens de statuten. Het bedrijf gaat ook te herkennen zijn onder het corporate beeldmerk en de naam: NIRAS. Verder voert het bedrijf geen bestuurlijke veranderingen door en blijft het werkzaam vanuit de huidige drie vestigingen in Rosmalen, Sneek en Apeldoorn in Nederland.

Historie

VMEngineering werd opgericht in 1994 en is onder deze naam al vele jaren actief in de voedingsmiddelenindustrie met als basis process and packaging engineering. De organisatie groeide door als expert op het gebied van hygiënisch ontwerp en digital design van installaties en gebouwen. Bovendien ontwikkelde VMEngineering een sterke, eigen methodiek voor het uitvoeren van projecten.

Gericht op de toekomst

VMEngineering en NIRAS vullen elkaar aan en hebben veel gelijkenissen qua bedrijfsvoering. De verbintenis anno 2022 biedt de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie directe toegang tot internationale kennis van onder meer duurzame water- en energieoplossingen. Een verrijking vanwege de groeiende druk op de sector om duurzamer te produceren.