Annemiek Jorritsma

Redacteur

Annemiek Jorritsma (1974) is sinds september 2021 toegetreden tot het redactieteam van VMT en Bakkerswereld. Na 13 jaar te hebben gewerkt als redacteur voor Logistiek.nl maakte zij de overstap naar de wereld van voedingsmiddelen. Een branche die haar niet vreemd is. In 1997 studeerde Annemiek af in de studierichting Agrologistiek aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Ze startte haar carrière in de voedingsmiddelen (Meneba, nu Dossche Mills) en de retail (Ahold) en dienstverlening (Vos Logistics) in verschillende transport- en projectfuncties.

Tussen 2008 en 2012 heeft ze journalistieke kennis opgedaan aan de Hogeschool Utrecht op het moment dat ze de carrièreswitch maakte naar het redacteursvak en ging werken voor Logistiek.nl. Eerst bij de uitgeverij Reed Business, gevolgd door Vakmedianet.

Annemiek is een ervaren content specialist met een brede blik en een onderzoekende instelling. Een verbinder met een passie voor kennisoverdracht.
Zij richt zich binnen VMT op de thema's Voedselveiligheid & Kwaliteit en Technologie & Techniek.

 

Tijn Bonnemaijers, Terbeke: “Ik heb met de QA-managers ook gekeken naar wat dan die sterke en positieve voedselveiligheidscultuur moet zijn. Waar willen we naartoe? Wat is die stip op die horizon? (Robin Britstra Fotografie)

Zo borg je een sterke voedselveiligheidscultuur (video)

Een sterke voedselveiligheidscultuur is de basis voor het produceren van veilige voedingsmiddelen. Maar wat is een sterke voedselveiligheidscultuur?...

In deze 6 stappen bouwde Mondelez een voedselveiligheidscultuur

In deze 6 stappen bouwde Mondelez een voedselveiligheidscultuur

Gebrek aan sanitaire voorzieningen en hygiëne ligt ten grondslag aan het ontbreken van een voedselveiligheidscultuur. ´s Wereld grootste...

Peroni Nastro Azzurro bier dichtbij en duurzaam geproduceerd met de smaak van Italië

Peroni Nastro Azzurro bier dichtbij en duurzaam geproduceerd met de...

Peroni Nastro Azzurro bier brouwen in Nederland volgens een Brand Manual waardoor het exact smaakt als in Italië. Hoe werkt dat? En waarom is dichter...

Maarten Bastings (links) en Thomas Stroo van HelloFresh
Foto: Dennis Wisse (fotobureau Roel Dijkstra)

Bleiswijk / productielocatie HelloFresh

HelloFresh Benelux behaalt BRC-A-certificaat - zo pakte het...

HelloFresh is nu zo'n tien jaar in Nederland actief. Het bedrijf is in die tijd hard gegroeid. De noodzaak om flexibel te blijven en te kunnen...

Terugblik Food Safety Event 2022 (foto's en video)

Terugblik Food Safety Event 2022 (foto's en video)

VMT kijkt terug op een fantastisch Food Safety Event 2022. Maar liefst 320 deelnemers waren op 3 november aanwezig op hét jaarlijks terugkerende live...

Beyond Meat kampt met oplopende verliezen

Beyond Meat kampt met oplopende verliezen

De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers Beyond Meat heeft het verlies in het derde kwartaal zien oplopen tot 100 miljoen dollar. Het bedrijf...

Albert Heijn gaat voedselverspilling tegen door dynamisch afprijzen tot 70 procent korting

Albert Heijn gaat voedselverspilling tegen door dynamisch afprijzen...

In alle winkels van Albert Heijn kunnen klanten vanaf vandaag producten kopen met kortingen oplopend van 25%, 40% tot 70%. Dit zogenoemde dynamische...

Normontwerp voor ISO 22174 over microbiologische analyses via PCR gepubliceerd

Normontwerp voor ISO 22174 over microbiologische analyses via PCR...

Nederland is actief betrokken bij het opstellen van een internationale norm over het gebruik van polymerase chain reaction (PCR) bij microbiologische...

Meer uitbraken in 2021 door wegvallen corona effect

Meer uitbraken in 2021 door wegvallen corona effect

Het aantal meldingen van uitbraken door infecties via voedsel stijgt weer. Het RIVM wijdt dit aan het wegvallen van de coronamaatregelen zoals handen...

Joris Hermans, directeur Vaess

Afschalen uit China, vetten uit Europa en meerdere alternatieven op...

Door verschillende gebeurtenissen in de wereld, denk aan de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne, stijgen de kosten van grondstoffen en ontstaan...