Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Al vanaf 2005 bouwt De Bruin Process Equipment tanks en ketels voor food- en feedtoepassingen. Met de recente overname en ingebruikname van een moderne fabriek in Zutphen voorziet de specialist nu de hele keten binnen de voedingsmiddelenindustrie van gecertificeerde tanks en ketels, van grondstoffenontvangst tot en met de opslag en het afvullen van het eindproduct.

De tanks zijn geschikt voor opslag, kristallisatie, mengen, roeren, verhitten en koelen van wei, yoghurt en granen tot soepen, sauzen en ragouts. De kracht van de moderne organisatie zit niet alleen in de productie van tanks. Juist het bieden van oplossingen voor elke specifieke vraag en het meedenken met iedere klant maakt De Bruin Process Equipment een sterke partner. Vanaf de ontwerpfase tot en met de service na installatie en ingebruikname zijn en blijven ze betrokken.

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan”

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan en vindt overal een oplossing voor. Of je nu een tank met één, twee of drie roerwerken wilt, De Bruin Process Equipment ontwerpt, bouwt en installeert het voor haar klanten. En voor hen maakt het niet uit of je een 50 liter kookketel wilt of een buffertank van 300.000 liter. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en staan je bij bij iedere vraag.

Uitbreiding van het portfolio

Dit voorjaar is het portfolio van De Bruin Process Equipment uitgebreid met de bekende Terlet vacuum-gassing installation en de Van Meurs bag-in-box vulmachines. Deze apparatuur werd voorheen al in de huidige fabriek in Zutphen geproduceerd, dus veel van de medewerkers weten exact hoe de machines op maat gemaakt kunnen worden voor elk proces en product. Neem dus gerust contact op als je meer wilt weten over deze toppers uit de voedingsmiddelenindustrie.

Snel koelen

Op de Anuga presenteerde De Bruin Process Equipment onder andere hun ultramoderne ketel, waarin een product extra snel gekoeld kan worden. De noppen op de extra dubbele wand in de ketel zorgen voor een groter wand- en dus koeloppervlak van binnenuit. Het kritische afkoelproces verloopt hierdoor extra snel, waardoor bacteriegroei geremd wordt.

Deze ketel is met name geschikt in een productieomgeving waar veel producten achter elkaar geproduceerd worden; de afkoeltijd is met deze koelketel minder beperkend, de apparatuur kan effectiever ingezet worden.

Dit artikel is gesponsord door De Bruin Process Equipment.

Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft op de FNLI Jaarbijeenkomst 2024.

Veel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind...

De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) kan bijdragen aan optimalisatie en efficiëntie in de voedingsindustrie, maar kent ook grote valkuilen. Daarvoor waarschuwde Stefan Buijsman, Associate Professor Responsible AI aan de TU Delft, tijdens de FNLI-Jaarbijeenkomst in Expo Greater Amsterdam dinsdag. Blind vertrouwen in AI-technologie leidt tot problemen, zeg Buijsman.

'Automatisering is meer dan machines'

'Automatisering is meer dan machines'

In de huidige onstabiele markt worstelen bedrijven in de voedings- en drankenindustrie met veel uitdagingen: inflatie, stijgende kosten, verstoringen in de supply chain, materiaaltekorten en schaarste aan arbeidskrachten. Met deze obstakels die de winstgevendheid en de dagelijkse activiteiten onder druk zetten, kan het een utopie lijken om groei voor ogen te hebben. Toch zijn er bedrijven die niet alleen overleven, maar ook floreren. De gemeenschappelijke deler? Automatisering.

Maaike Stoops, general manager van de vestiging van LINKIT in Zuid-Afrika: 'Deze middag is juist een moment om te connecten met mensen uit andere organisaties die voor dezelfde uitdagingen in verandering staan.'

'We hebben een applicatie gebouwd voor het proces bij terugroepactie...

Hoe bepaal je als IT-leider je koers in een wereld van razendsnelle technologische ontwikkelingen die wendbaarheid vereisen? Op 3 oktober organiseert LINKIT in Herwijnen het evenement Navigate the Change. Het is een middag met verdieping op verandering en wendbaarheid, met topsprekers als Volkert Paap (VP Tech & Innovatie KLM), Anneke Keller (CTO PostNL), Bart Leemans (Algemeen directeur Service2fruit) en Rik de Weerd (Consultant in E.A. & Executive Leadership).

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Hoe DOC Kaas de kwaliteit live controleert met vision-technologie

Duizenden natuur- en foliekazen voor de wereldmarkt rollen dagelijks van de band bij DOC Kaas in Hoogeveen. Aan kwaliteit worden geen concessies gedaan, daarom wordt in de productie gewerkt met vision-technologie. Echter, het systeem hiervoor, functioneerde niet meer geheel naar tevredenheid. Een upgrade van het bestaande systeem is duurzamer dan complete vervanging en kan de kwaliteit naar een hoger niveau tillen.

Beeld: Shutterstock

Producenten over EUDR: 'Er is teveel onduidelijk over...

Binnenkort gaat de European Union Deforestation Regulation (EUDR) van kracht. De datum staat momenteel op december 2024, maar er wordt gesproken over...

DNV is geaccrediteerd voor de autocontrolegids

DNV is geaccrediteerd voor de autocontrolegids

Certificeringsbedrijf DNV is vanaf dit jaar geaccrediteerd om het autocontrolesysteem van bedrijven in de voeding te auditen. Na de audit volgt een...

Hoe ontwerp je een goede e-learning? 

Hoe ontwerp je een goede e-learning?

Je hebt e-learning in allerlei soorten en maten, van een PowerPoint tot een website met interactieve opdrachten. De kwaliteit van deze vormen...

V.l.n.r.: Zeki Teker van Teker Group, Ludo Tuyaerts van GEA Food Solutions en Hüseyin Teker van Teker Group.

Teker Group breidt uit in Charleroi vanwege groeiende vraag

De Teker Group zet grote stappen. De Belgische kipspecialist bouwt een moderne productiefaciliteit van 10.000 m2 in Charleroi en nam begin september...

Hoe zorg je ervoor dat normeisen niet eindigen als een 'papieren tijger'?

Hoe zorg je ervoor dat normeisen niet eindigen als een 'papieren...

Als bedrijf of organisatie is het waarborgen van de kwaliteit van je producten, processen en diensten een voortdurende prioriteit. Een goed opgezet...

Foto van de laatste koolteelt op het perceel waar de nieuwe productielocatie komt. Op de foto zijn te zien Anouk Wissink, algemeen directeur Koninklijke Vezet en Marcel Jacobs, chief executive officer van Kramer Food Family. Op de achtergrond is de huidige productielocatie van Koninklijke Vezet te zien. - Beeld: Marloes Verweij

Koninklijke Vezet bouwt nieuwe productielocatie om te voldoen aan...

Koninklijke Vezet start deze week met het bouwen van een nieuwe productielocatie in Warmenhuizen, Noord-Holland. Deze productielocatie komt tegenover...

BEKO Technologies controleert bij bedrijven de kwaliteit van perslucht.

Klimaatverandering maakt kwaliteit perslucht belangrijker dan ooit

Het klimaat verandert. Meer CO-2 in de lucht, warmere lucht met meer vochtdeeltjes maar ook meer zanddeeltjes vanuit de Sahara veranderen de...

Dodental van 9 in listeria-uitbraak gelinkt aan vlees

Dodental van 9 in listeria-uitbraak gelinkt aan vlees

Minstens negen mensen zijn overleden nadat ze besmet waren geraakt met listeria. Zij aten van Boar's Head deli-vlees dat in verband werd gebracht met...