Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Al vanaf 2005 bouwt De Bruin Process Equipment tanks en ketels voor food- en feedtoepassingen. Met de recente overname en ingebruikname van een moderne fabriek in Zutphen voorziet de specialist nu de hele keten binnen de voedingsmiddelenindustrie van gecertificeerde tanks en ketels, van grondstoffenontvangst tot en met de opslag en het afvullen van het eindproduct.

De tanks zijn geschikt voor opslag, kristallisatie, mengen, roeren, verhitten en koelen van wei, yoghurt en granen tot soepen, sauzen en ragouts. De kracht van de moderne organisatie zit niet alleen in de productie van tanks. Juist het bieden van oplossingen voor elke specifieke vraag en het meedenken met iedere klant maakt De Bruin Process Equipment een sterke partner. Vanaf de ontwerpfase tot en met de service na installatie en ingebruikname zijn en blijven ze betrokken.

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan”

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan en vindt overal een oplossing voor. Of je nu een tank met één, twee of drie roerwerken wilt, De Bruin Process Equipment ontwerpt, bouwt en installeert het voor haar klanten. En voor hen maakt het niet uit of je een 50 liter kookketel wilt of een buffertank van 300.000 liter. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en staan je bij bij iedere vraag.

Uitbreiding van het portfolio

Dit voorjaar is het portfolio van De Bruin Process Equipment uitgebreid met de bekende Terlet vacuum-gassing installation en de Van Meurs bag-in-box vulmachines. Deze apparatuur werd voorheen al in de huidige fabriek in Zutphen geproduceerd, dus veel van de medewerkers weten exact hoe de machines op maat gemaakt kunnen worden voor elk proces en product. Neem dus gerust contact op als je meer wilt weten over deze toppers uit de voedingsmiddelenindustrie.

Snel koelen

Op de Anuga presenteerde De Bruin Process Equipment onder andere hun ultramoderne ketel, waarin een product extra snel gekoeld kan worden. De noppen op de extra dubbele wand in de ketel zorgen voor een groter wand- en dus koeloppervlak van binnenuit. Het kritische afkoelproces verloopt hierdoor extra snel, waardoor bacteriegroei geremd wordt.

Deze ketel is met name geschikt in een productieomgeving waar veel producten achter elkaar geproduceerd worden; de afkoeltijd is met deze koelketel minder beperkend, de apparatuur kan effectiever ingezet worden.

Dit artikel is gesponsord door De Bruin Process Equipment.