Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Tanks op maat - van grondstoffen tot eindproduct

Al vanaf 2005 bouwt De Bruin Process Equipment tanks en ketels voor food- en feedtoepassingen. Met de recente overname en ingebruikname van een moderne fabriek in Zutphen voorziet de specialist nu de hele keten binnen de voedingsmiddelenindustrie van gecertificeerde tanks en ketels, van grondstoffenontvangst tot en met de opslag en het afvullen van het eindproduct.

De tanks zijn geschikt voor opslag, kristallisatie, mengen, roeren, verhitten en koelen van wei, yoghurt en granen tot soepen, sauzen en ragouts. De kracht van de moderne organisatie zit niet alleen in de productie van tanks. Juist het bieden van oplossingen voor elke specifieke vraag en het meedenken met iedere klant maakt De Bruin Process Equipment een sterke partner. Vanaf de ontwerpfase tot en met de service na installatie en ingebruikname zijn en blijven ze betrokken.

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan”

Het enthousiaste team van medewerkers pakt iedere uitdaging aan en vindt overal een oplossing voor. Of je nu een tank met één, twee of drie roerwerken wilt, De Bruin Process Equipment ontwerpt, bouwt en installeert het voor haar klanten. En voor hen maakt het niet uit of je een 50 liter kookketel wilt of een buffertank van 300.000 liter. De medewerkers hebben jarenlange ervaring en staan je bij bij iedere vraag.

Uitbreiding van het portfolio

Dit voorjaar is het portfolio van De Bruin Process Equipment uitgebreid met de bekende Terlet vacuum-gassing installation en de Van Meurs bag-in-box vulmachines. Deze apparatuur werd voorheen al in de huidige fabriek in Zutphen geproduceerd, dus veel van de medewerkers weten exact hoe de machines op maat gemaakt kunnen worden voor elk proces en product. Neem dus gerust contact op als je meer wilt weten over deze toppers uit de voedingsmiddelenindustrie.

Snel koelen

Op de Anuga presenteerde De Bruin Process Equipment onder andere hun ultramoderne ketel, waarin een product extra snel gekoeld kan worden. De noppen op de extra dubbele wand in de ketel zorgen voor een groter wand- en dus koeloppervlak van binnenuit. Het kritische afkoelproces verloopt hierdoor extra snel, waardoor bacteriegroei geremd wordt.

Deze ketel is met name geschikt in een productieomgeving waar veel producten achter elkaar geproduceerd worden; de afkoeltijd is met deze koelketel minder beperkend, de apparatuur kan effectiever ingezet worden.

Dit artikel is gesponsord door De Bruin Process Equipment.

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Anuga FoodTec: Zo kun je aan de slag met AI in de fabriek

Hoewel de globale verwerkende voedselindustrie meer data genereert dan de financiële sector, wordt nog altijd maar een fractie daarvan gebruikt:...

15-16/05-2024 | Food Tech Event

15-16/05-2024 | Food Tech Event

Food Tech Event benadrukt de cruciale rol van techniek in de toekomst van de voedingsindustrie.

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

15-05-2024 | Food Tech Event Mikrocentrum

Mikrocentrum organiseert 15 en 16 mei 2024 de vakbeurs Food Technology onder een nieuwe naam: Food Tech Event. Met deze nieuwe naam legt Mikrocentrum...

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

De toekomst van NIR-technologie in de alternatieve eiwitten sector

Terwijl de wereld zich buigt over duurzame voeding, staat de sector van alternatieve eiwitten in de schijnwerpers, balancerend tussen innovatie en...

Remko Vogelenzang, directeur Bobeldijk Food Group.

Plantaardige productie vereist specifieke afstemming machinerie

Begin 2020 is Bobeldijk Food Group in Deventer volledig overgegaan op de productie van vegan producten. Het van origine vleesbedrijf werd omgebouwd...

De E.coli bacterie. Als je deze bacterie vindt dan kan dat ook betekenen dat andere darmpathogenen aanwezig zijn in de productie, Salmonella bijvoorbeeld.

Beheersing omgevingspathogenen toegevoegd aan autocontrolegidsen

De module 'Beheersing van omgevingspathogenen in de voedingsindustrie', opgesteld door Fevia en haar sectoren, is een toevoeging voor alle...

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla ontwikkelt afsluitbare dop van houtvezels

Arla Foods ontwikkelt samen met de Zweedse start-up Blue Ocean Closures een afsluitbare dop gemaakt van houtvezels. Het zuivelbedrijf zegt met deze...

Vier verpakkingsmachines zijn uitgerust om ultrasoon te sealen. Met Jorie Aerts van GEA (l) en Jerry Kuis van Vezet.

Vezet floreert met verpakkingsmachines en warmtepomp van GEA

Bij Koninklijke Vezet staan 30 verticale verpakkingsmachines van GEA Food Solutions Weert. Bij vier van deze machines in de fabriek in Warmenhuizen...