
Waar de ‘polycrisis’ de voedselindustrie toe dwingt volgens het World...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Voedsel(on)zekerheid is het belangrijkste thema dat de wereld de komende jaren bezig zal houden. Dat blijkt uit zowel het Global Risk Report 2023 als...
Digitalisering en de voedingsmiddelenindustrie gaan nog te weinig hand in hand. “De branche is van nature behoorlijk conservatief”, zo zegt Chiel...
Voedingsmiddelenproducenten krijgen steeds meer vragen over hun producten. Consumenten, retailers en verwerkers willen niet alleen informatie over...
Een voedingsmiddelenproces modelleren op basis van natuurkundige principes kost tijd maar is wel robuust, zegt modelleer-expert Peter de Jong van...
Met het thema ‘Towards a healthy growth’ legt de beurs Interpom de nadruk op de verantwoordelijkheid van iedere schakel in de keten om samen te...
Het moederbedrijf achter groentefabrikant HAK nam vier jaar geleden groentesnijderij Peter van Halder over. De naam werd eind vorig jaar HAK Fresh en...
COLUMN- Het is mooi om bij een bedrijf als Remia te zien dat voedselveiligheid en milieu hoog in het vaandel staan. Het uitgangspunt blijft om...
Tijdens de vijfde industriële revolutie zal de traditionele scheiding tussen mens en technologie langzaamaan wegvallen. De mens zorgt voor...
Aviko – onderdeel van Royal Cosun – opent een nieuwe fabriek voor diepvriesfrites en aardappelproducten in Poperinge, in het Belgische...
In de voedingsindustrie zien we overal pneumatische transportprocessen en andere toepassingen met proceslucht. Bij de selectie van...