Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.

Novozymes is al expert in precisiefermentatie vooral voor de productie van enzymen. Sinds 2019 richt het zich ook op andere eiwitten. Ze hebben veel kennis van het modificeren van micro-organismen voor productie op industriële schaal. Arla brengt vooral kennis in over voedingsmiddelentechnologie met name over scheiden en drogen. Bovendien weten ze ook veel over de geldende wetgeving.

Medische voeding

Een eiwit voor een medische voeding ontwikkelen is het eerste doel van de samenwerking. Voor deze categorie is eiwit een onmisbare component. In de toekomst zijn andere categorieen ook mogelijk. Henrik Andersen, vice president van Arla zegt dat door de gezamenlijke kennis te benutten, ze sneller naar de markt kunnen gaan met nieuwe innovatieve eiwitproducten.

Nieuwe producten ontwikkelen

Valerio Nannini, general manager, Novozymes Advanced Protein Solutions: “Met precisiefermentatie kunnen we bijna alles doen als het gaat eiwitcompositie en -structuur. We willen nieuwe producten ontwikkelen en Arla Foods Ingredients is de beste partner voor ons. Ze hebben al veel kennis van medische voeding en inzicht in de markt. Daarnaast zijn hun productieprocessen complementair aan de onze.”

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Beeld: HAK

Productinnovaties februari: Biologische teelt HAK

Elke maand plaatst VMT de productinnovaties op een rij. Dit zijn de innovaties van februari: Biologische teelt HAK en speciaal bier met laag...

Foto: TOP

TOP ontwikkelt plantaardige vervanger voor ei

Technologiebedrijf TOP heeft een volledig plantaardige vervanger voor vloeibaar heelei geïntroduceerd. Het bedrijf heeft het product al op kleine...

Foto: InterSicop

Puratos voorspelt nieuwe golf aan plantaardige en technologische...

De brood- en banketbakkerij en chocolade-producenten gaan een revolutionaire ommekeer tegemoet. Puratos ziet een steeds belangrijkere opkomst van...

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'

Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces...

Voor de consument is miso een Japans soepje, voor de topchef een krachtige smaakmaker. Maar wat is de potentie van de umamibom voor de...

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Albert Heijn breidt plantaardig assortiment Terra uit

Supermarktketen Albert Heijn breidt het plantaardig assortiment Terra met 25%. De lijn bestaat nu uit 250 producten. Vier volledig plantaardige...

Beeld: Seaweed Food Solutions

Van hamburger tot brownie: scale-up maakt zeewier blends voor zoet en...

STARTUP BELICHT - Scale-up Seaweed Food Solutions maakt zeewier blends voor verschillende doeleinden in de voedingsindustrie. De blends kunnen...

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van een nieuw product?'

Young R&D: 'Op welk moment betrek je sales bij de ontwikkeling van...

In de rubriek Young R&D stellen jonge productontwikkelaars vragen aan ervaren vakgenoten.

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar denken vanuit kruiden en specerijen'

Verstegen over Kneed&klaar: 'We proberen geen vlees na te maken, maar...

De kruiden- en specerijenproducent Verstegen komt op de markt met een droge mix bestaande uit kruiden, specerijen en een plantaardig eiwit. De...