VMT
  • Lees 1 maand gratis
  • Inloggen
  • Voedselveiligheid
    • Listeria monocytogenes
    • E.coli (STEC/ EHEC)
    • Hygienisch ontwerpen
    • Voedselveiligheidscultuur
    • Fraude
    • PFAS
    • Acrylamide
    • MOAH & MOSH
  • Wetgeving
    • Etikettering
    • NAPV
    • Nutri-Score
    • Claims
    • Standaarden & Certificeringen
    • Allergenen
  • R&D
    • Alternatieve eiwitten
    • Suikerreductie
    • Ultrabewerkte voeding
    • Fermentatie
  • Duurzaamheid
    • Voedselverspilling
    • Energie en water
    • Duurzame data
  • België
  • Food Law Event

Alles over Enzymen

  • Beeld: ShutterstockVoor abonnees
    Voor abonnees
    Enzymen12 feb. 25

    Voor abonnees NVWA Handboek Enzymen: 10 belangrijke punten op een rij

    Eind vorig jaar publiceerde de NVWA het nieuwe Handboek enzymen in levensmiddelen. Hierin staat meer informatie over de wetgeving rondom enzymen. Hoe zit het met het gebruik van enzymen als hulpstof of ingrediënt? En wat zegt de wetgeving over enzymen gemaakt met behulp van genetische modificatie? VMT dook in het handboek en zet 10 belangrijke punten op een rij.

  • NVWA16 dec. 24

    NVWA publiceert 2 nieuwe handboeken en aangepast handboek additieven

    De NVWA publiceert twee nieuwe handboeken: het handboek aroma's en het handboek enzymen. Daarnaast publiceert de NVWA ook een aangepaste versie van het handboek additieven.

  • Beeld: Shutterstock
    Technologie8 apr. 24

    Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat...

    Cradle biedt bedrijven een softwareplatform waarmee ze sneller eiwitten kunnen ontwerpen, enzymen kunnen optimaliseren en fermentatieprocessen kunnen versnellen. Op deze manier willen ze af van het gebruik van dierlijke, plantaardige of op olie gebaseerde eiwitten. VMT sprak met Stef van Grieken, co-founder & CEO bij Cradle, over de pas 2 jaar oude start-up, die dit jaar door MT/Sprout tot Startup van het Jaar van werd uitgeroepen.

  • Ingredient11 aug. 23

    Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie

    Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.

  • Suiker18 jul. 23

    Nestlé reduceert van nature aanwezige suiker in ingrediënten door...

    Multinational Nestlé heeft een gepatenteerde enzymatische technologie ontwikkeld waarmee van nature aanwezige suiker in ingrediënten wordt gereduceerd. De technologie kan ook het lactosegehalte in zuivelproducten verlagen.

  • Procestechnologie7 jul. 23

    Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met...

    Koude pasteurisatie met behulp van ultraviolette stralen leent zich voor behoud van functionele bioactieve componenten. Voorbeelden zijn lactoferrine voor kindervoeding en industriële enzymen voor de productie van voedingsproducten. De techniek, van het Deense machinebedrijf Lyras, heeft nog meer toepassingen bijvoorbeeld in de kaasproductie.

  • Ingredient3 nov. 22

    Better Juice schaalt technologie suikerreductie fruitsappen op

    Start up Better Juice is klaar voor de commerciële productie van de technologie die het suikergehalte in fruitsappen tot 80% kan reduceren.

  • Ingredient1 sep. 22

    Lallemand neemt bakkerij-enzymenlijn Nutrilife over van BASF

    Een dochteronderneming van Lallemand, neemt het portfolio bakkerij-enzymen Nutrilife over van BASF. De enzymen voor bakkerijen passen niet meer in de strategie, stelt het Duitse concern.

  • Ingrediënt & Product17 nov. 21

    Deze 7 Nederlandse bedrijven maken kans op een innovatie-award

    De Europese ingrediëntenbeurs FiE koos 28 bedrijven uit die kans maken op een innovatie-award. 7 van deze bedrijven zijn Nederlands.

  • Ingrediënt & Product24 sep. 21

    Novozymes zet met platform in op mycoproteines

    De toegenomen aandacht voor mycoproteines als plantaardig eiwit is de Deense enzymproducent Novozymes niet ontgaan. Het bedrijf lanceert daarom een call voor bedrijven en onderzoeksinstellingen - Myco-protein Innovation Call.

Meer artikelen

  1. Chitine uit schaaldieren winnen kan duurzaam door fermentatie en enzymen
  • Abonneren
  • Collecties
  • Nieuwsbrieven
  • Over VMT
  • Events
  • Digitaal Magazine
  • Klantenservice
  • Contact
  • Adverteren
  • Vacatures

Snel naar

  • Artikelen
  • Webinars
  • Startups
  • Podcasts
  • Video

Wetgeving

  • Etikettering
  • NAPV
  • Nutri-Score
  • Claims
  • Standaarden & Certificeringen
  • Allergenen

Voedselveiligheid

  • Listeria monocytogenes
  • E.coli (STEC/ EHEC)
  • Hygienisch ontwerpen
  • Voedselveiligheidscultuur
  • Fraude
  • PFAS
  • Acrylamide
  • MOAH & MOSH

R&D

  • Alternatieve eiwitten
  • Suikerreductie
  • Ultrabewerkte voeding

Duurzaamheid

  • Voedselverspilling
  • Energie en water
  • Duurzame data

Overige thema's

  • België
  • Economie & bedrijven
  • Mensen & loopbaan
  • Marketing & consument
  • Voeding & gezondheid
  • Technologie & techniek
  • Product & Bedrijfsnieuws

VMT is onderdeel van VMN media. Lees in ons manifest waar VMN media voor staat. Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Algemene Voorwaarden en Privacy en Cookie beleid | Privacy instellingen