Jumbo kiest voor dit duurzaamheidskeurmerk voor kaas en zuivel
Jumbo Supermarkten kiest voor één duurzaamheidskeurmerk in de komende jaren voor alle eigen merk zuivel- en Nederlandse kaasproducten.
Jumbo Supermarkten kiest voor één duurzaamheidskeurmerk in de komende jaren voor alle eigen merk zuivel- en Nederlandse kaasproducten.
Het weipermeaat van Milcobel wordt de grondstof voor de demonstratiefabriek van NoPalm Ingredients. Dit bedrijf zal er een alternatief voor palmolie van maken. Ze kondigen onlangs aan een demonstratiefaciliteit te openen in 2026.
GEA heeft een nieuwe monitoringoplossing ontwikkeld voor de zuivel- en drankenindustrie die ongeplande stilstand moet helpen terugdringen. Het systeem verzamelt en analyseert continu data van kritische procesonderdelen, zodat slijtage of storingen vroegtijdig worden herkend.
ABN Amro waarschuwt voor overcapaciteit in de vlees- en zuivelindustrie als gevolg van een krimpende veestapel. Sanering binnen de keten is noodzakelijk om rendabel te blijven, stelt ABN Amro in een nieuw rapport.
Intussen hebben de meeste bedrijven wel duurzaamheidsdoelen. Maar hoe zorg je dat duurzaamheid niet alleen in het ESG-verslag of op de website staat, maar door de hele organisatie gedragen wordt? En welke organisatiecultuur en -structuur is hiervoor nodig? Zuivelcoöperatie Arla en vismerk Fish Tales laten zien hoe zij duurzaamheid hebben ingebed in hun dagelijkse praktijk.
Hybride producten zoals vlees, snacks en zuivel vinden steeds meer hun weg naar het schap, maar niet per se naar het bord. Drie bedrijven - Van Loon Group, SNX en Farm Dairy - vertellen hoe zij het doen: met technologie, smaak en een doordachte receptuur.
Productontwikkelaar Mark de Haas werkt met een team van ontwikkelaars bij Bieze Food Group in Nijkerk hard aan een plantaardig verrijkt zuivelproduct. Als alles conform planning verloopt dan komt deze 'plantaardig verrijkte Griekse stijl' na de zomer op de Nederlandse markt. De Haas en hoofd innovatie Diederick Eikelboom vertellen in dit artikel hoe zij inspelen op markttrends en de benodigde productontwikkeling.
Kwaliteitscontroles in de voedingsindustrie, zoals bij zuivel en dranken, zijn vaak handmatig en tijdrovend. Het Eindhovense bedrijf Firefly Sensing speelt hierop in met een kleine optische sensor die live metingen binnen het productieproces mogelijk maakt. De innovatie is speciaal bedoeld voor kleinere vloeistofvolumes en geautomatiseerde systemen.
Wells Enterprises heeft meer dan 60.000 liter ijs van de markt gehaald vanwege mogelijke plasticverontreiniging. Het gaat om producten geproduceerd in een fabriek in Iowa.
Consumptie vlees en zuivel blijft dominant, verschuiving richting meer plantaardig gaat langzaam. Diepgewortelde gewoonten rondom de consumptie van dierlijke producten, weinig kookvaardigheden en een voedselomgeving geënt op dierlijke eiwitten werken niet mee.