
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...
Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...
De eiwittransitie is meer dan plantaardig, vandaar de titel alternatieve eiwitten. Ook eiwitten uit precisiefermentatie, eiwitten uit insecten en...
Het onderzoeksinstituut NIZO viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Ze hebben door de jaren heen verschillende eiwittransities gezien. Waar ze in de...
Ingrediëntenleverancier DSM en ASR Dutch Science Park Fund werken samen om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot hotspot in...
Voor een plantaardige varianten van kaas, lijken plantaardige eiwitten niet te voldoen. Diervrije zuiveleiwitten gemaakt met fermentatie beter te...
De recent opgerichte alliantie Food Fermentation Europe (FFE) heeft als doel om precisiefermentatie als duurzame technologie te promoten. Ze willen...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van...
“We hebben het chocoladeproces opnieuw ontworpen: van teelt tot roosteren. Zo kunnen we in deze tweede generatie chocolade minder suiker toevoegen en...