Alles over Fermentatie

Dutch Food Week: van groentepasta tot voedseleducatie (+foto's)
De start van de Dutch Food Week was afgelopen vrijdag in Arnhem in en rond de iconische Eusebiuskerk. Het motto dit jaar is: 'weet wat je eet'. Dat...

Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot...
Een nieuwe startup met de naam Afterlife wil het landschap van voedselafval helpen omtoveren tot een circulair systeem. Door plantaardige reststromen...

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...

Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt...
Volgens startup Willicroft missen de huidige plantaardige boters smaak en multifunctionaliteit. Dat moet anders dacht oprichter Brad Vanstone. Met...

Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
Biotechbedrijf Novozymes en zuivelmultinational Arla Foods gaan samen eiwitten ontwikkelen via precisiefermentatie.

Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten,...
De eiwittransitie is meer dan plantaardig, vandaar de titel alternatieve eiwitten. Ook eiwitten uit precisiefermentatie, eiwitten uit insecten en...

Consumentenacceptatie van alternatieve eiwitten? Volgens ADM kunnen...
Wat is nodig om de consument warm te maken voor alternatieve eiwitten? Volgens ADM zijn vier factoren van belang.

Chefs van Amsterdams restaurant lanceren gefermenteerd alternatief...
E621, ofwel mononatriumglutamaat of ve-tsin, is een veelgebruikt E-nummer in de voedingsindustrie. Hoewel veel fabrikanten inmiddels werken met...

De markt op met eiwitten uit precisiefermentatie? 'Zorg voor lagere...
Precisiefermentatie staat flink in de belangstelling. Wat is het precies? Hoe ver is de ontwikkeling van deze technologie en wat is nodig om...

Deze hordes hebben natuurlijke additieven nog te nemen: houdbaarheid,...
Natuurlijke conserveringsmiddelen zijn aan een opmars bezig. Logisch, gezien het feit dat de consument minder kunstmatige ingrediënten in zijn eten...