Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten

Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten

Het is al enige tijd bekend dat een voedselveiligheidscultuur essentieel is om levensmiddelenproductie veilig uit te voeren om veilige levensmiddelen te hebben. In een speciale Collectie verhalen en achtergronden van VMT hierover vind je nuttige handreikingen hiervoor.

Een goede voedselveiligheidscultuur neerzetten: ga er maar aanstaan als beginnend of zelfs gevorderd kwaliteitsprofessional. Niet zelden loop je tegen ingesleten gewoonten of zaken aan die iedere QA'er doet rillen. Hoe stel jij je dan op? Hoe ga jij de cultuur veranderen? Hoe krijg je het management mee? Moet het daar niet beginnen? In de Collectie Voedselveiligheidscultuur worden alle vragen uitgediept.

Tips en aanbevelingen

Zo worden er tips en aanbevelingen gegeven voor heel concrete acties die je als QA-er of QA/QESH-afdeling kunt nemen om de bedrijfscultuur te veranderen. Informatie vertaald vanuit onderzoeken laten zien welke elementen de sleutel zijn tot een positieve voedselveiligheidscultuur die gedragen wordt door het personeel.

Borgen in de organisatie

In de Collectie staan ook meerdere artikelen en overzichten die helpen om de voedselveiligheidscultuur in de organisatie te borgen. Daar worden checklists en overzichten voor gegeven. Bijvoorbeeld een overzicht over wat de standaarden zeggen over voedselveiligheidscultuur. Ook wordt inzichtelijk gemaakt hoe je cultuur meetbaar kunt maken.

In de praktijk

Onder het kopje 'in de praktijk' komen voedingsmiddelenbedrijven aan het woord over hoe zij de voedselveiligheidscultuur hebben weten te verbeteren. Denk aan Mondelez, Heineken, OFI en Compaxo die best practices delen.

Collectie Voedselveiligheidscultuur must read

De collectie is dus een must read voor iedereen die bezig is om de cultuur in het bedrijf op een hoger plan te krijgen. Mis je iets in deze collectie of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.