Tijdens het Food Safety Event op geeft Ossendorp, Chief Food Safety Officer bij de NVWA, een heldere blik op die balans en vooral: wat de vernieuwde koers van de NVWA betekent voor jouw bedrijf. Aan de hand van concrete speerpunten maakt ze duidelijk wat deze nieuwe koers betekent voor de praktijk in de voedingsindustrie. Wat verandert er in het toezicht? Welke rol speelt het ministerie en waar begint de verantwoordelijkheid van de sector zelf? De keynote geeft een scherpe blik op de toekomst van voedselveiligheid met ruimte voor nuance, reflectie én actie.
Over Ossendorp

Bernadette Ossendorp is Chief Food Safety Officer (CFSO) bij de NVWA sinds oktober 2022. Daarvoor was ze onder andere afdelingshoofd Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie en afdelingshoofd Voedselveiligheid bij het RIVM (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Zij studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht, met hoofdvak biochemie en bijvakken microbiologie en toxicologie en promoveerde bij dezelfde universiteit op een biochemisch onderwerp. Zij was jarenlang actief als inhoudelijk expert op de risico's van residuen van gewasbeschermingsmiddelen in voedsel en nam deel aan diverse werkgroepen en panels van zowel de European Food Safety Authority (EFSA) als de Codex Alimentarius (een samenwerkingsverband van de Verenigde Naties, de WHO en de FAO).