Food Safety Event: Borging van grondstofgevaren, integriteit en Infoblad 64

Food Safety Event: Borging van grondstofgevaren, integriteit en Infoblad 64

Hoe krijg je grip op grondstofveiligheid in een veranderende keten? Tijdens het Food Safety Event op 20 november geven Hugo Pol (Vion) en Ard van der Woude (Precon) een sessie over de oorzaken van afwijkingen en de opkomst van nieuwe gevaren.

Nog nooit was de aandacht voor grondstofveiligheid en integriteit zo groot. Het Infoblad 64 van de NVWA, nieuwe risico’s en veranderende interpretaties vragen om hernieuwde aandacht en actie binnen de productieketen. Wat vroeger voldeed, is nu niet altijd meer genoeg. Tegelijkertijd zijn de verwachtingen in de keten niet altijd in balans: waar klanten heldere eisen stellen, worstelen leveranciers met de invulling ervan. De uitdaging? Zorgen voor betrouwbare borging in een internationale keten die van boer tot eindproduct reikt - in vlees én plantaardige producten.

Sessie en sprekers

In deze sessie gaan Hugo Pol en Ard van der Woude in op de uitdagingen van grondstofgevaren binnen een internationale keten: van boer tot bord.

Hugo Pol, Group QA manager bij Vion, deelt zijn visie op het beheersen van grondstofgevaren en het helder communiceren over maatregelen en monitoring in de keten.
Ard van der Woude, Managing Consultant bij Precon, zoomt in op de praktische implementatie van borging van voedselveiligheid in aangekochte producten en beschouwt daarbij InfoBlad 64.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.