Infoblad 64 wordt uitgeplozen op Food Safety Event

Infoblad 64 wordt uitgeplozen op Food Safety Event

Hoe krijg je grip op grondstofveiligheid in een veranderende keten? Tijdens het Food Safety Event op 20 november geven Hugo Pol (Vion) en Ard van der Woude (Precon) een sessie over de oorzaken van afwijkingen en de opkomst van nieuwe gevaren.

Nog nooit was de aandacht voor grondstofveiligheid en integriteit zo groot. Het Infoblad 64 van de NVWA, nieuwe risico’s en veranderende interpretaties vragen om hernieuwde aandacht en actie binnen de productieketen. Wat vroeger voldeed, is nu niet altijd meer genoeg. Tegelijkertijd zijn de verwachtingen in de keten niet altijd in balans: waar klanten heldere eisen stellen, worstelen leveranciers met de invulling ervan. De uitdaging? Zorgen voor betrouwbare borging in een internationale keten die van boer tot eindproduct reikt - in vlees én plantaardige producten.

Sessie en sprekers

In deze sessie gaan Hugo Pol en Ard van der Woude in op de uitdagingen van grondstofgevaren binnen een internationale keten: van boer tot bord.

Hugo Pol, Group QA manager bij Vion, deelt zijn visie op het beheersen van grondstofgevaren en het helder communiceren over maatregelen en monitoring in de keten.
Ard van der Woude, Managing Consultant bij Precon, zoomt in op de praktische implementatie van borging van voedselveiligheid in aangekochte producten en beschouwt daarbij InfoBlad 64.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Startup ontwikkelt duurzamere variant van guacamole: 'Veldbonen brengen leven terug in de bodem'
  2. Nestlé snijdt diep in kosten: producent schrapt wereldwijd 16.000 banen
  3. Voor abonneesPraktijkgids Veiligheid Voedingssupplementen: 7 belangrijke punten op een rij
  4. Voor abonneesVan conservatief naar progressief: 5 tips van FrieslandCampina voor duurzaamheidswetgeving
  5. Inhoudelijk groen licht voor Bakkerszout 2.0, naamgeving staat ter discussie
  6. Eiwit in brood is goudklomp, maar dat besef moet nog groeien
  7. Vleesfraude blijft lastig te bewijzen: 'We zien alleen topje van de ijsberg'
  8. Zesde editie 'Microbiologie van Voedingsmiddelen' gelanceerd tijdens Praktijkdag in Zeist
  9. GesponsordPrécon ontwikkelt gevarendatabase voor voedselveiligheid
  10. Bierbrouwer Heineken reorganiseert hoofdkantoor, raakt 400 banen
  1. Kwaliteitsmanagement van morgen: diep graven of breed kijken?
  2. Airfryer vraagt om andere productontwikkeling: zo houd je je producten krokant
  3. Voor abonneesMeer dan 250 zieken door uitbraak van zeldzaam E. coli-stamtype in Duitsland
  4. Tip van jouw advocaat: Stunten met aanbiedingen? Zo doe je dat
  5. Voor abonneesWanneer is goed ook goed genoeg? Antwoorden op vragen over het NVWA Handboek Levensmiddelenmicrobiologie
  6. 02/12 - 04/12/2025 | Fi Europe 2025 Food Ingredients Vakbeurs
  7. Lusten consumenten circulaire broodpasta? 'Smaak, prijs én duidelijke communicatie doorslaggevend'
  8. NVWA: 'Residuen bestrijdingsmiddelen in voedsel meestal binnen de norm'
  9. 04/12/2025 | Jubileum Symposium Stichting Food Micro
  10. Gezonde maaltijdservice haalt investering van €1,5 miljoen op: 'Bij ons staat groente altijd centraal'