VMT webinar zoutreductie: de laatste ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk  

VMT webinar zoutreductie: de laatste ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk  

Het lijkt alsof het vooral eiwit is wat de klok slaat. Wat echter - nog steeds - aandacht vereist van productontwikkelaars is zoutreductie, zeker vanuit supermarkten en hun focus op de Nutri-Score en het Nationaal Akkoord Productverbetering (NAPV).

De inname van zout lijkt te zijn gedaald zo blijkt uit de laatste voedselconsumptiepeiling in 2023. Desondanks kan het zoutgehalte in verschillende productcategorieën nog omlaag.  

Supermarkten vragen om een goede Nutri-Score, daarin past ook een lager zoutgehalte. En het is niet alleen het voedselkeuzelogo waar ze op letten. Ook de eisen geformuleerd in het Nationaal Akkoord Productverbetering sturen zoutreductie.

Minder zout, betere smaak

Waar in het verleden zoutalternatieven een bijsmaak hadden, zijn er de laatste jaren verschillende betere alternatieven op de markt gekomen.

In dit webinar vertellen verschillende experts over de laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen  als het gaat om zoutreductie. 

Experts aan het woord

  • Maud Theelen deelt de resultaten zoutreductie binnen NAPV en vertelt wat de participanten tegenkwamen in de praktijk.
  • Food Valley NL heeft een diepgaande herformuleringsgids samengesteld waarin ze onder andere de mogelijkheden voor zoutreductie op een rij zetten. Vera Hoynck van Papendrecht zal daarover uitweiden. Ze neemt ingrediëntenleverancier MCLS mee die vertelt over de potentie van gistextracten bij zoutreductie.

Inschrijven voor het webinar (gratis voor abonnees)

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.