Spreker: Dr. M. (Marie-Ange) Delen, Coordinator Codex Alimentarius bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Steeds meer voedingsbedrijven zoeken naar manieren om opkomende risico's in de voedselketen beter te begrijpen en aan te pakken. Het gebruik van Artificial Intelligence (AI), biedt nieuwe mogelijkheden om complexe gegevens te analyseren en inzichten te krijgen in potentiële of opkomende voedselveiligheidsrisico's. Maar denk ook aan microscopisch onderzoek dat kan worden versneld met AI. Wageningen Food Safety Research (WFSR) is een pionier op dit gebied, waarbij AI wordt toegepast in verschillende projecten om voedselveiligheidsrisico's te identificeren en te beoordelen. Bas van der Velden, Head of Data Science is een expert in AI en Deep Learning en neemt je mee in de mogelijkheden.
Spreker: Bas van der Velden, Head of Data Science bij Wageningen Food Safety Research
1A - Kennis - Duurzaamheid: Duurzaamheid, borging en verificatie in de productieketen
1B - Kennis - Voedselveiligheid: Food Safety by Design: Digitale Tool voor Veiligheid en Houdbaarheid in Voedselproductieprocessen
1C - Persoonlijke ontwikkeling - Voedselveiligheid: Effectief leiderschap in crisismanagement
2A - Kennis - Wetgeving: Regels zijn regels, of toch niet? De rol van pseudoregelgeving in de levensmiddelensector
2B - Persoonlijke ontwikkeling - Duurzaamheid: De Rol van de Kwaliteitsmanager bij CO2-equivalent Footprintberekeningen van Voedingsmiddelen
2C - Kennis - Voedselveiligheid: Meldplicht NVWA; dilemma's en oplossingen
3A - Kennis - Voedselveiligheid: Ongewenste contaminanten en authenticiteit
3B - Kennis - Certificering: Halal-certificering in de voedselindustrie
3C - Kennis - Innovatie: AI en de predictie van mycotoxines
Deze paneldiscussie gaat over de dynamiek tussen certificerende instellingen en voedingsbedrijven en de (gewenste) toekomst daarvan. Terwijl certificeringen cruciaal zijn voor het waarborgen van voedselveiligheid en kwaliteit, roepen ze in de voedingsindustrie ook vaak vragen op over doorgeschoten regelgeving.
Tijdens deze discussie zullen verschillende certificerende instanties, QA-professionals en experts aanschuiven om hun inzichten te delen. Belangrijke onderwerpen zijn: het spanningsveld tussen duurzaamheid en voedselveiligheid, het meetbaar maken en bevorderen van een voedselveiligheidscultuur en het vinden van een balans tussen duurzame en veilige voedselproductie en werkbare certificeringsprocessen en auditdruk.
Nog meer info?Contactpersoon events |
------------------ |
Profileren?Contactpersoon partnerships |