Food Safety Event 2024

19 november 2024De Rijtuigenloods Amersfoort

Programma 2024

Het programma is nog niet volledig bekend. Hieronder alvast enkele highlights:

 

AI en de Risico's in de Voedselketen
Spreker: Dr. ir. Bas van der Velden, Wageningen Food Safety Research
Steeds meer voedingsbedrijven zoeken naar manieren om opkomende risico's in de voedselketen beter te begrijpen en aan te pakken. Het gebruik van Artificial Intelligence (AI), biedt nieuwe mogelijkheden om complexe gegevens te analyseren en inzichten te krijgen in potentiële of opkomende voedselveiligheidsrisico's. Maar denk ook aan microscopisch onderzoek dat kan worden versneld met AI. Wageningen Food Safety Research (WFSR) is een pionier op dit gebied, waarbij AI wordt toegepast in verschillende projecten om voedselveiligheidsrisico's te identificeren en te beoordelen. Bas van der Velden, Head of Data Science is een expert in AI en Deep Learning en neemt je mee in de mogelijkheden.

 

Effectief Leiderschap in Crisismanagement
Sprekers: Bert Urlings, VION, Francis Driessen, Pladis
Leer van leiderschapsexperts over het navigeren door crisissituaties, zoals voedselveiligheidsincidenten en product recalls. Deze sessie biedt praktische strategieën en technieken om veerkracht en effectieve communicatie tijdens noodsituaties te tonen.

 

Ongewenste contaminanten en authenticiteit
Spreker: Prof. Bruno de Meulenaer, Ghent University
Onder meer aandacht voor de case study van het appelmoes-schandaal in Amerika, waarbij hoge niveaus van lood en chroom werden ontdekt. Deze sessie benadrukt de risico's van voedselverontreiniging door fraude en het belang van strikte controles op authenticiteit van producten en ingrediënten.

 

Food Safety by Design: digitale tool voor veiligheid en houdbaarheid in voedselproductie
Spreker: Masja Nierop Groot, Wageningen Food Safety Research
De 'Food Safety by Design'-benadering helpt voedselproducenten helpt bij het identificeren en beheren van potentiële gevaren. Deze sessie biedt inzicht in het gebruik van actuele wetenschappelijke kennis voor het verbeteren van voedselveiligheid en houdbaarheid.

 

Halal-certificering in de Voedselindustrie
Sprekers: Sait Goren, Gorka Halal Bakery Products; Miran Ismael, European Certification Center for Halal
Wat zijn de wettelijke en praktische aspecten van Halal-certificering binnen de voedselindustrie? Sait en Miran delen hun eigen ervaringen met de halal-certificering bij Gorka Halal Bakery Products als case.

Nog meer info?

Contactpersoon events
Thalyssa van der Molen
T: 06 54 24 41 02
vmt.events@vmnmedia.nl

------------------

Profileren?

Contactpersoon partnerships
Berry Pitlo
T: 06 20 04 35 77
E: berrypitlo@vmnmedia.nl