Food Safety Event: Slimmer omgaan met proceswater

Food Safety Event: Slimmer omgaan met proceswater

Hoe zet je proceswater slimmer, veiliger en duurzamer in? Tijdens het Food Safety Event op 20 november delen experts hoe je proceswater optimaal kunt hergebruiken, zonder in te leveren op kwaliteit.

Water besparen in de voedingsindustrie en tegelijkertijd bijdragen aan een hogere en meer consistente voedselveiligheid. Er is meer mogelijk dan je denkt. Door proceswater slim te behandelen met chloorhoudende desinfectantia, kun je het veilig en efficiënt hergebruiken. Dat biedt grote kansen om waterverbruik en kosten te verlagen.

Tegelijk roept dit in de praktijk veel vragen op. Wat is toegestaan? Hoe waarborg je de waterkwaliteit? En hoe organiseer je betrouwbare monitoring en validatie? Hoe voorkom je microbiële en chemische risico’s? In deze breakoutsessie krijg je daar helder antwoord op.

Prof. dr. Imca Sampers (Universiteit Gent) deelt de nieuwste wetenschappelijke inzichten over het hergebruik van proceswater en de rol die desinfectantia daarin kunnen spelen. Ze laat zien hoe je dit inpast in een doordacht waterbeheerplan – ondersteund door praktijkcases.

Ewoud Buter (SmartWash Solutions) vertaalt deze kennis naar de dagelijkse praktijk. Hij laat zien hoe continue monitoring & controle, betrouwbare validatie van het wasproces eruitzien én welke financiële voordelen dat kan opleveren.

Sprekers:
Ewoud Buter, General manager, Smart Wash Solutions
Prof dr. Imca Sampers, Associate Professor, UGent

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.