Nu alvast vraag stellen aan NVWA over Handboek Levensmiddelenmicrobiologie voor tijdens Food Safety Event

Nu alvast vraag stellen aan NVWA over Handboek Levensmiddelenmicrobiologie voor tijdens Food Safety Event
Foto's: Koos Groenewold

Op het Food Safety Event op 20 november in Utrecht geven experts van de NVWA en Normec Foodcare antwoord op de meest prangende vragen over het Handboek Levensmiddelenmicrobiologie. Alvast je vraag insturen kan hieronder.

Wat wordt er precies gewijzigd in Infoblad 85 nu het omgedoopt is tot het NVWA Handboek Levensmiddelenmicrobiologie? Welke verwachtingen gelden er nu voor producenten van levensmiddelen? En hoe moet je als bedrijf omgaan met bijvoorbeeld Listeria-studies, challenge-testen en omgevingsonderzoek? De NVWA neemt je mee door de nieuwe structuur van het handboek, de relevante Europese regelgeving (Verordening (EG) Nr. 2073/2005) en actuele technische richtlijnen. Van verantwoordelijkheid en houdbaarheid tot trendanalyses en alternatieve analysemethoden: alles komt aan bod.

De sessie op het Food Safety Event start met een korte toelichting op de opbouw van het vernieuwde handboek. Daarna zoomen we in op de vragen rondom challengetesten, de aanpak van omgevingsmonitoring/onderzoek, trendanalyses, en tot slot diverse uitvoeringsvragen over houdbaarheidsstudies, productcategorieën en toezicht. De sprekers lichten vanuit hun eigen rol de technische, juridische en praktische aspecten toe. Er is volop ruimte voor vragen en discussie, zowel aan de hand van vragen uit het eerdere webinar als uit de zaal.

Sprekers:
Charlotte Verbart, Senior Inspecteur, NVWA
Paul in 't Veld, Wetenschappelijk medewerker, NVWA
Coen van der Weijden, Senior Inspecteur, NVWA
Aldo Evers, Technical Director Microbiology, Normec Foodcare

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit. 

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. Voor abonnees12 mensen met HUS bij STEC-cluster in Duitse deelstaat
  2. 01/02 - 04/02/2026 | ISM Ingredients 2026: Vakbeurs voor snoep- en snackingrediënten
  3. 19/3/2026 | VMT Food R&D Event
  4. Een barista-ervaring thuis? De Neo van Nescafé Dolce Gusto moet dat mogelijk maken (met composteerbare koffiepad)
  5. Voor abonneesSalmonella-uitbraak in Canada gelinkt aan producten met pistachenoten
  6. Harde EU-lijn tegen voedselverspilling: doneren van onverkocht voedsel wordt verplichting
  7. Voor abonneesZo gaat Nestlé om met duurzaamheidswetgeving: 'Niet afzwakken, maar verduidelijken'
  8. GEA lanceert monitoringstool om stilstand in zuivel- en drankenfabrieken te voorkomen
  9. Voor abonneesVMT webinar terugkijken: tips en trucs om te voldoen aan het nieuwe allergenen beleid
  10. GesponsordDe voedingsindustrie van morgen: inzichten en oplossingen (gratis webinar)
  1. Voor abonneesWanneer politieke stormen voedselveiligheid raken - lessen uit de crisis bij de CDC
  2. Voor abonneesWat ging er mis? Ontwikkelingen in 8 jaar recalls op een rij
  3. 'Eieren zijn wereldwijd de snelst groeiende dierlijke eiwitbron'
  4. Antibioticaresistente bacteriën in de voedselketen: wat is het risico voor de industrie?
  5. Voor abonneesRuim 100 mensen ziek bij E. coli-uitbraak in Canada
  6. Tip van jouw advocaat: Pas op bij claims over collageen
  7. Rainforest Alliance brengt regeneratief keurmerk voor koffie op de markt
  8. Nederlandse vleesindustrie lijdt onder Chinese importheffingen op varkensvlees
  9. Zo borg je voedselzekerheid in tijden van crisis
  10. Voor abonneesResistentie zonder grenzen: waarom Salmonella Dublin een One Health-risico vormt