De NVWA heeft het nieuwe Handboek Levensmiddelenmicrobiologie gepubliceerd. Wat wordt er precies gewijzigd in Infoblad 85 nu het omgedoopt wordt tot het NVWA Handboek Levensmiddelenmicrobiologie? Welke verwachtingen gelden er nu voor producenten van levensmiddelen? En hoe moet je als bedrijf omgaan met bijvoorbeeld Listeria-studies, challenge-testen en omgevingsonderzoek? De NVWA neemt je mee door de nieuwe structuur van het handboek, de relevante Europese regelgeving (Verordening (EG) Nr. 2073/2005) en actuele technische richtlijnen. Van verantwoordelijkheid en houdbaarheid tot trendanalyses en alternatieve analysemethoden: alles komt aan bod.
De sessie start met een korte toelichting op de opbouw van het vernieuwde handboek. Daarna zoomen we in op de vragen rondom challengetesten, de aanpak van omgevingsmonitoring/onderzoek, trendanalyses, en tot slot diverse uitvoeringsvragen over houdbaarheidsstudies, productcategorieën en toezicht. De sprekers lichten vanuit hun eigen rol de technische, juridische en praktische aspecten toe. Er is volop ruimte voor vragen en discussie, zowel aan de hand van vragen uit het eerdere webinar als uit de zaal.
Sprekers:
Charlotte Verbart, Senior Inspecteur, NVWA
Paul in 't Veld, Wetenschappelijk medewerker, NVWA
Coen van der Weijden, Senior Inspecteur, NVWA
Aldo Evers, Technical Director Microbiology, Normec Foodcare
