Overzicht: acrylamide in deze producten beperken door bereidingswijze
De procescontaminant acrylamide die ontstaat bij verhitting verschilt per productcategorie behoorlijk in gehalte. Dit artikel maakt de invloed van...
De procescontaminant acrylamide die ontstaat bij verhitting verschilt per productcategorie behoorlijk in gehalte. Dit artikel maakt de invloed van...
Bacteriën en schimmels zijn de voornaamste oorzaak van bederf in voedingsmiddelen. Toch zijn er nog veel anderen ziekteverwekkers die mensen kunnen...
Vooruitlopend op een mogelijk Europees verbod moet Nederland al in 2026 een landelijk PFAS-verbod hebben. Daarvoor pleiten diverse waterschappen, die...
Certificeringsbedrijf DNV is vanaf dit jaar geaccrediteerd om het autocontrolesysteem van bedrijven in de voeding te auditen. Na de audit volgt een...
Waaraan moet een bedrijf voldoen als zijstromen uit de voedingsindustrie worden hergebruikt? En waar heeft de industrie behoefte aan? Dit zijn...
Als bedrijf of organisatie is het waarborgen van de kwaliteit van je producten, processen en diensten een voortdurende prioriteit. Een goed opgezet...
Hoe loods je als leider je bedrijf door een crisissituatie heen zoals een voedselveiligheidsincident of product recall?
Wordt de voedingsindustrie echt duurzamer als er straks een wettelijke rapportageplicht is voor duurzaamheid? De CSRD-wetgeving verplicht bedrijven...
Wereldwijd nemen infecties door de bacterie Vibrio in zeedieren toe, constateert de European Food Safety Authority (EFSA). Deze in water voorkomende...
Acrylamidevorming in bakproducten is een probleem. Te hoge gehaltes zijn ongezond. Wetgeving vereist daarom een zorgvuldige analyse van de...