In de sessie Voedselveiligheid tussen feit en gevoel: hoe verhouden praktijk en perceptie zich tot elkaar? duiken experts in het spanningsveld tussen feit en gevoel, tussen wat de norm is en wat de consument verwacht. De sessie geeft zowel inzicht in de wetenschappelijke kaders als de beleving van de consument. Met als centrale vraag: hoe kunnen we de kloof tussen perceptie en praktijk verkleinen?
Dagelijkse praktijk en wetenschap
Nicolette Quaedvlieg (GroentenFruit Huis) en Kirsten Sweens (Dricoll’s) gaan in op de dagelijkse praktijk binnen de groente- en fruitsector. Ze bespreken actuele vraagstukken rondom MRL’s (Maximale Residu Limieten), meetonzekerheden en de complexe realiteit van residustapeling. Hoe worden die limieten bepaald, en is dat gestoeld op harde wetenschap of op publieke emotie?
Wieke van der Vossen (Voedingscentrum) belicht deze problematiek vanuit het perspectief van de consument. Aan de hand van een recent onderzoek deelt ze welke zorgen leven rondom voedselveiligheid. Ook licht Van der Vossen toe waarom de perceptie van de consument soms afwijken van wat experts als risicovol beschouwen.
Sprekers
Nicolette Quaedvlieg, Voedselveiligheid & Kwaliteit, GroentenFruit Huis
Wieke van der Vossen-Wijmenga, Expert Voedselveiligheid en Etikettering, Voedingscentrum
Kirsten Sweens, EU Food Safety & Compliance Manager, Driscoll’s
Moderator:
Jacques Stark, VMT
















