Food Safety Event: wat kan de voedselindustrie met Codex Alimentarius?
De Codex Alimentarius staat centraal tijdens het Food Safety Event op 19 november. Deze internationale set richtlijnen speelt een cruciale rol in het waarborgen van voedselveiligheid wereldwijd. Maar wat heeft de Nederlandse voedselindustrie eraan?
In een levendige Q&A-sessie zal Dr. Marie-Ange Delen, coördinator van de Codex Alimentarius bij het ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (LVVN), een uitgebreide toelichting geven op de achtergrond van de Codex en hoe verenigingen en bedrijven (beperkte) invloed kunnen uitoefenen op het besluitvormingsproces. Vervolgens wordt de relevantie van de Codex specifiek voor Nederlandse voedselfabrieken besproken. Delen zal een aantal concrete voorbeelden meenemen naar het Food Safety Event. Ze gaat hierover op het podium in gesprek met dagvoorzitter Willem Paul de Mooij.
Praktisch
Verder zal Dr. Delen ingaan op de praktische toepassing van de Codex-richtlijnen in Nederland en Vlaanderen, waarbij aandacht wordt besteed aan de interactie met Europese wetgeving en de uitdagingen voor de voedselveiligheidssector. Het gebruik van Codex-richtlijnen voor risicobeheer komt ook aan bod, waarbij risk assessment, risk management en risk communication kort worden belicht.
Voedselvergiftiging - Ontvang tweewekelijks de Thema Update Voedselveilighed
De themanieuwsbrief Voedselveiligheid van VMT informeert over internationale issues, incidenten, regelgeving en onderzoek rondom hygiëne en food safety. Van recalls tot achtergronden. Onmisbare en betrouwbare kost voor iedereen die met voedselveiligheid te maken heeft of in het kwaliteitsvak zit.