Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten

Steeds meer multinationals, maar ook zeker startups, stappen in de ontwikkeling van plantaardige eiwitten. Van vlees- en visvervangers tot plantaardige zuivelalternatieven. In dit artikel een aantal 'must reads' over startups in plantaardige eiwitten.
Lees meer over
Recente artikelen

Van fermentatie tot conceptontwikkeling: het Food Future Event haakt...
Productontwikkelaars van onder andere Lamb Weston, FrieslandCampina en Beyond Meat en experts van de HAS Green Academy en NIZO zijn slechts enkele...

'Minder maar betere plantaardige producten die meer tijd krijgen om...
Na een aantal jaar van onstuimige groei in de categorie plantaardig, lijkt er nu een plateau te ontstaan. Zijn er te veel producten op de markt?...

Productontwikkelaar over Food Future Event: 'Het event bood variatie...
Lisette Brouwers, product manager bij Fairtrade Original komt op 26 september voor de tweede keer naar Food Future Event. Ze vertelt waarom.

Peijnenburg wil suiker deels vaarwel zeggen en komt met herlancering...
Peijnenburg wil los komen van het imago 'toetje van het ontbijt' en herlanceert daarom het assortiment. Een deel van het ontbijtkoek-assortiment moet...
Eerder verschenen
- Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
- Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
- 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
- Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
- Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
- On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
- Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking
- Russische aanvallen op havensteden leiden opnieuw tot hogere graan- en maisprijzen
- Toenemende suikerprijs door tekorten leidt tot duurder snoep
- Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor producenten
- Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
- Leuk innovatief product bedacht en nu opschalen? Bijt je niet stuk op deze 5 uitdagingen
- Nestlé reduceert van nature aanwezige suiker in ingrediënten door enzymatisch proces
- MycoTechnology vindt zoet eiwit in truffel
- Richtlijnen aspartaamconsumptie blijven ongewijzigd na reviews WHO
- Citroenzuur als suikervervanger? Wageningen University & Research onderzoekt de potentie
- Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel
- Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen
- 14-11-2023 | Cursus Levensmiddelenchemie
- 02-11-2023 | Workshop Inleiding in Plantaardige eiwitten
Ontvang 6x per jaar de Thema Update R&D
