Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten

Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten

Steeds meer multinationals, maar ook zeker startups, stappen in de ontwikkeling van plantaardige eiwitten. Van vlees- en visvervangers tot plantaardige zuivelalternatieven. In dit artikel een aantal 'must reads' over startups in plantaardige eiwitten.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

  1. Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
  2. Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
  3. 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
  4. Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
  5. Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
  6. On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
  7. Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking
  8. Russische aanvallen op havensteden leiden opnieuw tot hogere graan- en maisprijzen
  9. Toenemende suikerprijs door tekorten leidt tot duurder snoep
  10. Startup kraakt code van reststroom bierbostel: nu wél stabiel genoeg voor producenten
  1. Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam banket moet nieuwe normaal worden'
  2. Leuk innovatief product bedacht en nu opschalen? Bijt je niet stuk op deze 5 uitdagingen
  3. Nestlé reduceert van nature aanwezige suiker in ingrediënten door enzymatisch proces
  4. MycoTechnology vindt zoet eiwit in truffel
  5. Richtlijnen aspartaamconsumptie blijven ongewijzigd na reviews WHO
  6. Citroenzuur als suikervervanger? Wageningen University & Research onderzoekt de potentie
  7. Startup vervangt verdikkingsmiddel in plantaardige sauzen door citrusvezel
  8. Gezondheidsvoordelen lactoferrine behouden? Koude pasteurisatie met UV-C heeft zo zijn voordelen 
  9. 14-11-2023 | Cursus Levensmiddelenchemie
  10. 02-11-2023 | Workshop Inleiding in Plantaardige eiwitten