Handig overzicht: Zo gaan QA'ers om met etikettering

Handig overzicht: Zo gaan QA'ers om met etikettering

Etikettering van levensmiddelen zorgt, ondanks geldende wetgeving, vaak voor onduidelijkheid. Hoe gaan QA'ers om met etikettering? Wat zijn de grootste bottlenecks? En wat is het verschil tussen het aanpassen van een eigen merk of een private label etiket? In dit artikel een aantal 'must reads' over dit onderwerp.

Carmen Groeneveld

Carmen Groeneveld

Redacteur VMT

Carmen Groeneveld is redacteur bij VMT met als aandachtsgebieden Wetgeving & Toezicht, Ingrediënt & Product, Economie & Bedrijven en startups.

  1. Voedingssupplement op de markt brengen? Dit zijn de belangrijkste wettelijke eisen
  2. Europese noodwetgeving moet tomatenvirus tegengaan
  3. Aangepast algoritme moet betrouwbaardere Nutri-Score geven
  4. Het roer om voor duurzaamheidsclaims? 5 belangrijkste vereisten van de Green Claims Richtlijn op een rij
  5. Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen in wetgeving op gebied van voedselveiligheid
  6. Europees Parlement stemt na lang beraad toch vóór natuurherstelwet
  7. Hoe ga je om met het NAPV? Deze artikelen helpen je verder
  8. Onderzoek NVWA: 'Consument heeft minder vertrouwen in voedselveiligheid'
  9. Dit zijn de aandachtspunten bij export van levensmiddelen naar landen buiten de EU
  10. Tip van jouw advocaat: De Blue Band-consument valt niet met zijn neus in de boter - communiceer eerlijk over prijsvoordelen
  1. Moderne gentechnieken gebruiken? De Europese Commissie wil dat het makkelijker wordt
  2. Europese Commissie: niet doen alsof regels wegwerpplastic uit de lucht komen vallen
  3. Waarom foodproducenten biotech zo keihard nodig hebben (podcast)
  4. 5 jonge QA'ers over eerste audit: 'De ene audit(or) is de andere niet'
  5. Vrijwillig of verplicht: is niet meedoen aan Nutri-Score wel een optie?
  6. Tweede Kamer wil einde aan taaleisen op etiketten
  7. ACM vernieuwt leidraad duurzaamheidsclaims: 5 vuistregels
  8. Wetswijziging etiket: vanaf 8 december verplichte voedingswaarden en ingrediëntenlijst op wijn
  9. Industriële bakkerijsector en zoetwarenindustrie bereiken beiden cao-akkoord
  10. Stappenplan: zo ziet het proces van private label etikettering eruit