McCain Foods opent nieuwe fabriek in Zeeland

McCain Foods opent nieuwe fabriek in Zeeland

Producent McCain Foods opent een productiefaciliteit in Zeeland. Hiermee wil de producent de productie in Nederland verder uitbreiden. De productiefaciliteit creëert zo'n 40 extra banen in Nederland.

McCain Foods Limited opent een nieuwe productiefaciliteit in het Zeeuwse Rilland en zegt hiermee een positieve invloed te hebben op de lokale economie. In 2022 nam McCain Scelta Products over, producent van diepvries groentesnacks. Deze overname omvatte twee productiefaciliteiten in Kruiningen en Yerseke. Met de nieuwe productiefaciliteit in Rilland breidt McCain verder uit in Nederland en creëert ongeveer 40 extra banen in haar productielijn.

Groei op Europese markt

De nieuwe faciliteit verhoogt de productiecapaciteit en McCain wil hiermee naar eigen zeggen groeien op de Europese markt voor diepvriesgroentehapjes. Max Koeune, CEO bij McCain Foods: “We zijn trots dat we met de opening van de fabriek in Rilland de snackindustrie stimuleren.” De nieuwe faciliteit geeft McCain naar eigen zeggen groeipotentie op de Europese markt voor diepvriessnacks en aanverwante goederen. “We zijn van plan om de komende jaren verder te investeren in onze Nederlandse vestigingen”.

Milieuvriendelijke initiatieven

“Onze nieuwe faciliteit omvat verschillende milieuvriendelijke initiatieven en geeft ons de mogelijkheid om ontwikkelingen voor onze kaas gebaseerde snacks verder op te schalen”, voegt Alain Duranleau, regionaal president bij McCain Europa, toe.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.