Alles over Kwaliteit

Safe met Michelle: Op naar een beter 2024

Safe met Michelle: Op naar een beter 2024

Afgelopen jaar zijn er tal van vernieuwingen geweest in de voedingswereld. Zo hebben we bedrijven voorbij zien komen die van vlees volledig zijn...

Terugblik: het Food Safety Event 2023 in beeld

Terugblik: het Food Safety Event 2023 in beeld

VMT kijkt terug op een geslaagd, inspirerend en informerend Food Safety Event in DeFabrique Evenementenlocatie in Maarssen op donderdag 16 november....

Beeld: Suzan van de Roemer

Zo verloopt Tony's Chocolonely's weg naar certificering:...

Tony's Chocolonely begon als startup, maar inmiddels zijn de repen niet meer uit de schappen weg te denken. Om daar te komen is er veel gebeurd in...

5 tips van QA'ers voor goede implementatie van de voedselveiligheidscultuur

5 tips van QA'ers voor goede implementatie van de...

Mede door de opname in wetgeving en certificeringen wordt het hebben van een goede voedselveiligheidscultuur steeds belangrijker voor...

Audit prestigekindje QA? Dit eisen verschillende certificeringen qua voedselveiligheidscultuur

Audit prestigekindje QA? Dit eisen verschillende certificeringen qua...

Het neerzetten van een goede voedselveiligheidscultuur blijft een grote uitdaging voor kwaliteitsmanagers. Hoe je voor de juiste...

Biofilm-imitatie kan reinigingsproces versnellen

Biofilm-imitatie kan reinigingsproces versnellen

Biofilms zijn een berucht probleem in de voedingsindustrie: ze zijn moeilijk op te sporen en nog moeilijker te reinigen. Om een uitweg te vinden...

QA'ers over voedselveiligheidscultuur tijdens audits: 'Het is lastig een abstract begrip tastbaar te maken'

QA'ers over voedselveiligheidscultuur tijdens audits: 'Het is lastig...

Voedselveiligheidscultuur en de implementatie daarvan wordt steeds belangrijker voor voedingsmiddelenbedrijven. Het hebben van een...

06-02 2024 | Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

06-02 2024 | Cursus Voedselveiligheid en Houdbaarheid

Micro-organismen, natuurlijke gifstoffen, allergenen en contaminanten. Ze spelen allemaal een belangrijke rol in de houdbaarheid van voedingsmiddelen.

Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Paneldiscussie: Hoe werkt een voedselveiligheidscultuur?

Food Safety Culture is een lastig onderwerp binnen de voedingsindustrie. Wat maakt Food Safety Culture nu zo belangrijk? Tijdens het Food Safety...

Bart Bosch vertelt over de audit

Audit goed voorbereid? 'Je kunt onmogelijk 100% compliant zijn'

Een belangrijke taak van kwaliteitsmanagers is om het belang van kwaliteit en voedselveiligheid duidelijk te maken in het hele bedrijf. Alleen dan...