
Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers
De Belgische tegenhanger van de Nederlandse Consumentenbond testte een aantal vegetarische hamburgers. De consumentenorganisatie baalt van haar eigen...
De Belgische tegenhanger van de Nederlandse Consumentenbond testte een aantal vegetarische hamburgers. De consumentenorganisatie baalt van haar eigen...
Plantaardig is geen trend meer. In elke categorie van vlees en vis tot roomkaas en emulgatoren. Elk bedrijf van zuivelgiganten tot startups, iedereen...
Het aantal productintroducties met erwteneiwit blijft groeien, maar andere eiwitten zoals van rijst en de favaboon komen ook steeds vaker voor.
Het Amerikaanse bedrijf MycoTechnology kreeg van de Europese Commissie een novel foods goedkeuring voor FermentIQ MLL en PTP. Dit zijn mixen van...
Ook de Vlaamse voedselstrategie zet in op meer plantaardige en lokale eiwitten. De realisatie van het eiwitactieprogramma, dat kadert in de Vlaamse...
Madeleine Gielens, oprichter van MaGie Creations, wil een duurzame bestemming vinden voor bierbostel. De bouw van een demoplant staat op de planning...
Minister van Landbouw en Voeding Jo Brouns stelde op 29 november een nieuwe ambitieuze en breed gedragen strategietekst voor op de Vlaamse voedseltop...
Veel vleesvervangers worden gemaakt op basis van soja, lupine of tarwe. Steeds vaker wordt echter gekozen voor een ander ingrediënt: mycoproteïne....
Hoe ga je van een kaal idee naar een cool concept? Waar let je op als je een plantaardig eiwit kiest voor jouw product? En hoe ga je om met...
Multinational Nestlé gaat samen met de Amerikaanse startup Perfect Day zuiveleiwitten ontwikkelen via fermentatie.