ingredienten en grondstoffen

Edamameboontjes telen in de Hollandse klei, vanaf volgend jaar bij...

Op een regenachtige dag eind september is een klein gezelschap welkom op Harry's Farm in Flevoland. Op dat moment zitten de edamamepeultjes nog aan de plant, maar het zal niet lang meer duren voordat de boontjes worden geoogst. En deze vinden in het eerste kwartaal van 2025 hun weg naar het vriesversschap van Jumbo.

Voor abonnees
Voor abonnees
Eiwitten

Voor abonnees VMT 7 (2024): Groene grondstoffen

Eiwitrijke grondstoffen telen in Nederland (en België), wat is daarvan de potentie? Samenwerken in de keten lijkt een van de belangrijkste ingrediënten voor succes.

SIAL 2024 in Parijs vindt plaats van 19 tot en met 23 oktober.
Ingrediënt & Product

Trends SIAL 2024: eiwitverrijkt lijkt het toverwoord (podcast)

De SIAL 2024 in Parijs, een van de grootste voedingsmiddelenbeurzen ter wereld, brengt dit jaar opnieuw duizenden bedrijven en merken uit de internationale foodsector samen. Willem Paul de Mooij en Carmen Groeneveld van VMT beginnen hun beursbezoek op het innovatieplein, waar zij de nieuwste trends ontdekken. In deze podcast bespreken zij de innovaties opvallen.

Mycelium van de oesterzwam
ingredienten en grondstoffen

Mycelium: een eiwitrijk en duurzaam alternatief voor vlees?

Er zijn steeds meer producten beschikbaar waarin paddenstoelen zijn verwerkt. Het assortiment verse paddenstoelen in de retail breidt zich langzaam uit. Wat over het hoofd wordt gezien, is het deel van de schimmel dat verantwoordelijk is voor hun groei: het mycelium. Dit netwerk van schimmeldraden vormt niet alleen de basis voor de groei van paddenstoelen, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de voedseltransitie.

Albert Heijn

Ecologische voetafdruk boodschappenmandje verlagen met aanpak van...

Het Wereld Natuur Fonds heeft als doel om de ecologische voetafdruk van Nederlandse winkelmandjes tegen 2030 met 50% te verkleinen. Om supermarkten te helpen dit te bereiken, heeft WWF Nederland de 'WWF-NL Basket' ontwikkeld.

Ingredient

XXL Nutrition en Zuivelhoeve werken samen aan eiwitrijke productlijn

Twee op het oog compleet verschillende bedrijven slaan de handen ineen om een aanval te doen op de zuivelreuzen in het proteïnerijke schap. XXL Nutrition en Zuivelhoeve lanceren 12 oktober 2024 een proteïnerijke yoghurt en pudding.

  1. Voor abonneesVeel valkuilen bij gebruik van AI in bedrijf: 'je kunt er niet blind op varen'
  2. Gezond snacken, wat wil de consument? Zo spelen Amerikaanse snackproducenten in op trends
  3. 'Mindful eating' veelbesproken onder consumenten: zo speel je er als R&D-er op in
  4. PLMA: 42 productideetjes op een rij voor R&D-ers
  5. Nestlé komt met voedingslijn die aansluit bij gebruik diabetesmedicijn
  6. 'Doelen Farm-to-Fork en Green Deal hebben impact op voedselzekerheid'
  7. Gebakken lucht of eiwitwonder? Finnen bouwen fabriek voor microben die hard gaan op CO₂, H₂ en O₂
  8. Voor abonneesMozzarellaproducent Milcobel wint hoogwaardig eiwit uit reststroom
  9. Rival Foods opent nieuwe productielocatie om productie plantaardige kipfilet op te schalen
  10. Van reststroom tot innovatie: Arla verwerkt wei tot gefermenteerd drankje
  11. Sneller en duurzamer eiwitten te ontwikkelen: 'De kans is groot dat je faalt'
  12. Jumbo stopt met vleesadvertenties
  13. 'De eiwittransitie betekent niet dat we allemaal van het vlees af moeten' (podcast)
  14. Van Gelder introduceert plantaardig assortiment: 'Een laag zoutgehalte is belangrijk' (+ fotoreportage)
  15. Wat kan een productontwikkelaar met miso? 'Het is een productieproces voor hartige smaken'
  1. Voor abonneesEiwitclaims: dit zijn 3 veelgemaakte fouten
  2. Schouten Europe en Agrifirm willen samen Nederlandse peulvruchten verwerken
  3. Wat kan een productontwikkelaar met graseiwit: Van cocktail tot ravioli
  4. Insectenkweker Protix krijgt miljoenensubsidie om op te schalen
  5. Startup maakt eiwit-verrijkt 0.0-bier: 'De traditionele biermarkt doorbreken is lastig'
  6. 'Meer plantaardig eten is gezond voor de meeste Nederlanders'
  7. Insectenproducent bouwt aan grote meelwormenfabriek
  8. Voor abonneesVMT 7 (2023): Alternatieve eiwitten
  9. World Meat Congress: 'Vleessector is cruciale strijd aan het verliezen'
  10. Van omelet tot pork belly: 9 opvallende plantaardige alternatieven voor vlees, vis en ei gespot op de Anuga
  11. Cargill opent Europese eiwitinnovatiehub in Frankrijk
  12. Wat de industrie vroeger weg smeet, fermenteert Afterlife tot hoogwaardig eiwit
  13. Voor abonneesWat is gezonder: vleesvervanger of de vleesvariant? Dit zijn 7 conclusies uit het onderzoek van ProVeg
  14. Algenproducent ontvangt miljoeneninvestering
  15. Seasogood onderzoekt of doorstart mogelijk is