
Zo voorkom je de insleep van pathogene micro-organismen
Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument...
Insleep van bacteriën is het worst-case scenario in een foodprocesomgeving. Eén besmetting kan desastreus zijn, met ernstige gevolgen voor consument...
Kruisbesmetting van allergenen in grondstoffen komt veel voor in de voedingsindustrie. Soms is het niet geheel uit te sluiten. Waar grondige...
De toepassingen van perslucht zijn oneindig: pneumatiek, sorteren, filteren, beluchten, verpakken, reinigen. “Maar perslucht vormt een risico, zeker...
Een kwaliteitsmanager is verantwoordelijk voor het garanderen en optimaliseren van de veiligheid en kwaliteit van een product, dienst of tak van een...
Gebrek aan sanitaire voorzieningen en hygiëne ligt ten grondslag aan het ontbreken van een voedselveiligheidscultuur. ´s Wereld grootste...
De laatste jaren hebben consumenten steeds meer interesse in lokaal geproduceerde voedingsmiddelen van bijvoorbeeld boerderijwinkels. Ook zijn er...
In de voedingsindustrie zien we overal pneumatische transportprocessen en andere toepassingen met proceslucht. Bij de selectie van...
Waar vindt hygiënisch ontwerpen zijn oorsprong? Wat is de rol van EHEDG? En hoe zit het met HDN-klassen? Moeten we daar nu wel of niet iets mee doen?...
Overal zien we de scooters, e-bikes en busjes voorbij razen van de verschillende online bezorgers van maaltijden en maaltijdboxen. Schuilt er achter...
Een gebrekkige reiniging en desinfectie kan zorgen voor een uitbraak van Listeria monocytogenes. Dat is het laatste wat je wilt als producent van...