Desinfectie van water in groenteverwerking leidt tot veilig...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
Groenteverwerkers kunnen hun water- en energieverbruik terugdringen met het gebruik van de juiste technologieën voor waterdesinfectie. Dat blijkt uit...
Producten gemaakt met GGO-technieken of moleculaire landbouw zijn zowel in de industrie als in de politiek een omstreden onderwerp. Het...
Plantaardige eiwitten geven vaak een ongewenste bijsmaak aan plantaardige vleesvervangers. Maskeren is de meest gebruikte aanpak, maar dit kan...
Wat betekent regeneratieve landbouw voor voedselproducenten? VMT verkent bestaande activiteiten en de toekomst van deze vorm van landbouw in gesprek...
Er mag in Nederland gevist worden op uitheemse rivierkreeften voor consumptiedoeleinden. Wageningen Environmental Research onderzocht hoe het zit met...
De klimaatverandering, de productie van alternatieve eiwitbronnen en het circulair maken van de voedselproductie: allemaal brengen ze een aantal...
Een nieuwe startup met de naam Afterlife wil het landschap van voedselafval helpen omtoveren tot een circulair systeem. Door plantaardige reststromen...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
De voortdurende zoektocht naar suikeralternatieven bracht Ruud van der Sman van Wageningen University & Research er toe om de thermodynamica van...
Mycotoxines, giftige stoffen die door schimmels worden gemaakt, zijn vanwege klimaatverandering een steeds groter probleem voor voedselproducenten....