
Klimaatactivisten demonstreerden maandag in het Forum-gebouw van Wageningen University & Research. De actievoerders willen dat de universiteit de...
Klimaatactivisten demonstreerden maandag in het Forum-gebouw van Wageningen University & Research. De actievoerders willen dat de universiteit de...
Elke Nederlander verspilde in 2020 161 kilogram voeding. Dit is meer dan de laatste meting in 2019: 88-136 kilogram per hoofd van de bevolking. Het...
Wetenschappers van Wageningen Universiteit en Research (WUR) en de Universiteit Utrecht hebben zich actief ingezet om de strenge Europese regels...
Over precies een week – op 11 april – start het online event: Food Sustainability Update. In een halve dag geven duurzaamheidsexperts en...
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen...
Een eenduidig Europees label moet de consument meer transparantie geven over de milieu-impact van voedingsmiddelen. Het ministerie van LNV en WUR...
De verschuiving van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten gaat niet snel genoeg om de Nederlandse klimaatdoelen te bereiken. Het...
Suikerreductie blijft een belangrijk thema voor productontwikkelaars. Dit overzichtsartikel bevat praktijkcases en de aanpak van experts. Hiermee heb...
Steeds meer producenten en startups stappen in de productie van voedingsmiddelen met insecten. Begin 2022 keurde de Europese Commissie het gebruik...
Circulaire voedselsystemen vragen om een efficiënt gebruik van hulpbronnen. In sommige landen, waaronder Nederland, is het desinfecteren van verse...