
Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?
Lees meer over
Recente artikelen

Terugblik: het Food Future Event in beeld
Meer dan 160 jonge en ervaren productontwikkelaars kwamen op 26 september naar het Food Future Event. Bekijk de fotoreportage van het geslaagd event.

'Duurdere A-merk kipvervangers smaken slechter dan huismerken'
De kipvervangers van Plus, Hoogvliet, Dirk en Like Meat komen het beste uit de test van de Consumentenbond. De bond testte 16 kipvervangers, waaruit...

Productinnovaties september: Oldtimers suikervrije dropjes, vegan...
VMT zet elke maand de nieuwe producten van de foodindustrie op een rij. Dit zijn de laatste wapenfeiten: suikervrije dropjes van Oldtimers, Vegan...

Startup maakt plantaardige botervervanger voor industrie: 'Duurzaam...
STARTUP BELICHT - Startup Be Better My Friend maakt een plantaardige botervervanger voor professionele banketbakkers. Voor de productie van de...
Eerder verschenen
- 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
- Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
- 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
- Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
- Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
- Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
- NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
- 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
- NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food
- 20-09-2023 | TNO-symposium: Optimising food and fibre composition
- Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
- Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
- Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten
- Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
- Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
- 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
- Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
- Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
- On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
- Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking
Ontvang 6x per jaar de Thema Update R&D
Alles over R&D in food in je mailbox? VMT besteedt in deze speciale nieuwsbrief aandacht aan de meest vooruitstrevende foodinnovaties, nieuwe ingrediënten, slimme producten, startups, alternatieve eiwitten, kweekvlees, enzovoort.
