
Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie
Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?

Dit vind je misschien ook interessant





Eerder verschenen
- Productinnovaties februari: Almond Bites van Hands Off My Chocolate en Kaptein smeerkaas
- Combinatie van technologie, nieuwe ingrediënten en recepturen levert goede textuur vleesvervangers
- On Topic: Productontwikkeling met plantaardige eiwitten
- Startup maakt verse melk van noten: ‘De opschaling was het meest complex’
- Beter goed gejat dan slecht verzonnen? Deze 10 trends helpen je R&D verder
- Handig overzicht: Deze artikelen helpen je bij suikerreductie
- VMT 1 (2023): hoe deal je met suikerreductie?
- Suikervrij, caloriearm, lekker zonder zoetstoffen én betaalbaar? Cloetta zoekt naar heilige graal in snoep
- Meer groente, minder suikerhoudende dranken en minder rood en bewerkt vlees: Nederlander eet gezonder
- Van Geloven over productverbetering: ‘Je kunt niet simpelweg alleen een ingrediënt uit de receptuur halen’
- Graseiwit in vleesvervangers? Schouten en Grassa onderzoeken mogelijkheden
- ‘Consumptie insecten kan aantrekkelijker worden bij benadrukken circulaire voordelen’
- Inspiratieloos? 3 hapklare trends op een rij
- Zo werkt NS Retail aan herformulering: ‘Het is spannend om aan hardlopers te sleutelen’
- HAS studenten ontwerpen voedsel van de toekomst: van rivierkreeftbitterbal tot menstruatiereep
- Betoog: zo draagt Nutri-Score bij aan een gezonder voedselaanbod
- Wagenings innovatiecentrum moet Quorn aan wereldwijde groei helpen
- Vandemoortele over herformulering: ‘Een risico van té veel aanpassen is dat mensen terugvallen op boter’
- Producenten spelen in op personeelstekort: gemak en kwaliteit voorop
- Belgische Testaankoop baalt van 'ultrabewerkte' veggieburgers