Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?

Onderdeel van de collectie

Alternatieve eiwitten

Duurzame alternatieven voor dierlijke eiwitten kunnen plantaardig zijn, maar ook mycoproteinen timmeren aan de weg. In deze collectie staat de informatie over deze duurzame alternatieven op een rij. Mis je iets of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

  1. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  2. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  3. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  4. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  5. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  6. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  7. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  8. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'
  9. NWO geeft subsidie voor AI-onderzoek in food
  10. 20-09-2023 | TNO-symposium: Optimising food and fibre composition
  1. Kerry introduceert plantaardig ei-alternatief EgR
  2. Minder insecteneiwit, meer nieuwe smaakjes: 'Tijd van disruptieve innovaties in food is voorbij'
  3. Handig overzicht: zo zetten deze startups stappen in plantaardige eiwitten
  4. Nieuwe leverancier gevonden voor jouw schaarse grondstof? Let hierop voordat je met hen in zee gaat
  5. Zoveelste brainstorm bij productontwikkeling? Met deze methode gaat het beter
  6. 'Ga op zoek naar leveranciers die minder of geen allergene grondstoffen verhandelen'
  7. Productinnovaties juni en juli: Fritz suikervrije Kola
  8. Alternatieve eiwitten: een overzicht van ingrediënten, processingmethodes en applicaties
  9. On Topic: Innovatie in voeding? Zo willen deze startups impact maken
  10. Stappenplan: 4 tips voor een aantrekkelijk herontwerp van een foodverpakking