Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Handig overzicht: Fermentatie en plantaardig, een vruchtbare combinatie (update)

Met de populariteit van plantaardig, is de oude technologie fermentatie ook weer in de spotlight. Welke ontwikkelingen zijn gespot de afgelopen jaren? Wat doen startups? Welk onderzoek vindt plaats?

Onderdeel van de collectie

Alternatieve eiwitten

Duurzame alternatieven voor dierlijke eiwitten kunnen plantaardig zijn, maar ook mycoproteinen timmeren aan de weg. In deze collectie staat de informatie over deze duurzame alternatieven op een rij. Mis je iets of kun je iets toevoegen, laat het de redactie van VMT weten via redactie.vmt@vmnmedia.nl

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.

Onderwerpen aanpassen

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.

  1. 'We krijgen weer meer vragen over smaak dan over zoutreductie mede vanwege Nutri-Score'
  2. Chocoladeletters en pepernoten dit jaar 'peperduur': 'Anders kan het licht uit'
  3. Producenten onderschatten impact CSRD wetgeving: 'Het wordt een licence to operate'
  4. Sappige vleesvervangers ontwikkelen? Probeer microgels van plantaardige eiwitten, zeggen onderzoekers
  5. Slush-ijsdrank maakte kinderen ziek
  6. 'Imago vlees verbetert', zegt Vion na consumentenonderzoek in Duitsland
  7. Voor abonneesStappenplan: doe deze checks op contaminatie van je grondstoffen als productieketen is verstoord
  8. Goed nieuws voor peutertjes met pinda-allergie
  9. Fabriek hygiënisch ontwerpen? Deze collectie helpt je op weg
  10. Vegan boter met de smaak van roomboter? Willicroft gebruikt fermentatie om dat te bereiken
  1. Novozymes en Arla Foods duiken samen in precisiefermentatie
  2. Zet actie Picnic zoden aan de dijk? Europese Commissie werkt aan voorstel voor gelijktrekken inkoopprijzen
  3. Voor abonneesUpdate Handboek Etikettering: 10 belangrijkste inhoudelijke wijzigingen
  4. No Fairytales ontwikkelt volkoren groentetortilla: 'Het was een hele klus om het niet droog of klef te krijgen'
  5. Food Future Event: Dit is belangrijk bij de ontwikkeling van foodconcepten
  6. Goede onderbouwing gezondheidsclaims noodzakelijk: deze claims zijn afgekeurd
  7. Voedselveiligheidscultuur verbeteren? Deze collectie geeft je de handvatten
  8. NIZO wil Nederlandse hub voor scale-ups: 'Startups gaan voor volgende stap over de grens'
  9. EFSA oordeelt: 'E170 in principe veilig additief, aandeel aluminium wel een zorg'
  10. 'Het namaken van vlees is niet voldoende: strategieverandering nodig in plantaardig'