Birgit Loos volgt Robert van Gorcom op bij WFSR

Birgit Loos volgt Robert van Gorcom op bij WFSR

De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research heeft Birgit Loos benoemd tot Algemeen Directeur Wageningen Food Safety Research met ingang van 1 januari 2023.

Zij volgt Robert van Gorcom op die met pensioen gaat. Loos is momenteel hoofd van het Centrum Voeding, Preventie en Zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Kennis en ervaring

Sjoukje Heimovaara, voorzitter van de Raad van Bestuur WUR: "Birgit Loos brengt ruime ervaring en kennis mee op het gebied van voeding, leefstijl en voedselveiligheid. Voor het onderzoek naar veilig en betrouwbaar voedsel binnen WFSR kan zij een belangrijke bijdrage leveren."

Interdisciplinair

Loos is blij met de benoeming: “Veilig voedsel is iets waar iedereen op moet kunnen vertrouwen, ook in tijden van grote maatschappelijke transities. WUR levert hieraan een belangrijke bijdrage door vraagstukken interdisciplinair te benaderen en de kwaliteit van kennis."

RIVM

Birgit Loos studeerde Plantenveredeling aan Wageningen University. Haar carrière bij het RIVM startte zij als afdelingshoofd Biotechnologie, werd plaatsvervangend centrumhoofd van het voormalige Centrum voor Milieumonitoring. Vanaf 2013 was Birgit Loos hoofd van het centrum Duurzaamheid, Milieu en Gezondheid en vervolgens hoofd van het centrum Voeding, Preventie en Zorg.

Dionne Irving

Dionne Irving

Redacteur Productontwikkeling en Duurzaamheid

Dionne Irving is redacteur met als aandachtsgebieden productontwikkeling, duurzaamheid en product- en procesinnovatie.