COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV 

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV 

UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president.

Hoedemaker is voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers in Nederland. Hij is een ervaren bestuurder en zet zijn expertise en netwerk in voor de belangen van de Europese vee- en vleessector.

Hoedemaker: "Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt."

Hoedemaker was eerst dierenarts. Daarna achtereenvolgens secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden in Nederland en directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.
Ook was hij voorzitter van EuroFAWC, het Europese forum voor dierenwelzijnsraden, en vice-president en penningmeester van FACE, de Europese federatie van nationale jagersverenigingen.

Europese koepel

UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie van meer dan 52 nationale branche-organisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties.