COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV 

COV/VNV-voorzitter Laurens Hoedemaker nieuwe president van UECBV 

UECBV, de Europese koepelorganisatie voor vleesproductie, vlees- en veehandel, koos tijdens haar jaarlijkse Conferentie en Algemene Vergadering in Barcelona - Spanje, Laurens Hoedemaker tot haar nieuwe president.

Hoedemaker is voorzitter van COV en VNV, de verenigingen voor de vlees- en vleeswarenproducenten en vleesverwerkers in Nederland. Hij is een ervaren bestuurder en zet zijn expertise en netwerk in voor de belangen van de Europese vee- en vleessector.

Hoedemaker: "Mijn doel is om UECBV een nog sterkere en effectievere organisatie te maken, die de veehouderij, de vleeshandel en de vleesproducenten proactief vertegenwoordigt."

Hoedemaker was eerst dierenarts. Daarna achtereenvolgens secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden in Nederland en directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.
Ook was hij voorzitter van EuroFAWC, het Europese forum voor dierenwelzijnsraden, en vice-president en penningmeester van FACE, de Europese federatie van nationale jagersverenigingen.

Europese koepel

UECBV – opgericht in 1952 - is de Europese koepelorganisatie van meer dan 52 nationale branche-organisaties uit de gehele vee- en vleessector van vele landen binnen en buiten de EU. Ook zijn bij UECBV verschillende branche-specifieke, internationale en Europese verenigingen aangesloten. In totaal zijn binnen de UECBV ongeveer 20.000 bedrijven en 230.000 banen vertegenwoordigd via de nationale aangesloten organisaties.

Nederlandse boeren proeven voor het eerst kweekvleesburger Mosa Meat

Nederlandse boeren proeven voor het eerst kweekvleesburger Mosa Meat

Mosa Meat organiseerde voor het eerst een formele proeverij in Nederland. Ze lieten onder andere Nederlandse veehouders de Mosa Burger proeven.

Beeld: Luiten vleeswaren

R&D'er over ervaringen wetgeving: 'Ga niet over-reguleren waardoor...

VISIE OP WETGEVING - Wetgeving verschilt hier en daar voor grote voedselproducenten en kleine ambachtelijke bedrijven als bakkers en slagers. Wel...

NVWA-IOD onderzoekt fraude in roodvleesketen: dit zijn de meest voorkomende fraudevormen

NVWA-IOD onderzoekt fraude in roodvleesketen: dit zijn de meest...

De NVWA-IOD onderzocht fraude in de roodvleesketen tussen 2010 en 2023. In het onderzoek constateert de NVWA-IOD verschillende vormen van fraude in...

China onderzoekt Vion om vermeend dumpen varkensvlees: producent ontkent

China onderzoekt Vion om vermeend dumpen varkensvlees: producent...

China onderzoekt de manier waarop vleesverwerker Vion uit Boxtel zijn varkensvleesproducten op de markt brengt in het land. Ook twee andere bedrijven...

Bedrijfsovernames in voeding 2024: dsm-firmenich verkoopt visolie-activiteiten

Bedrijfsovernames in voeding 2024: dsm-firmenich verkoopt...

Binnen de voedingsindustrie vinden regelmatig bedrijfsovernames plaats. In dit artikel enkele opvallende bedrijfsovernames van dit jaar op een rij....

Foto: Shutterstock

Trends in BBQ: van crispy burger tot slow cooking

Barbecue-omzetten blijven stijgen. In de eerste zomer tijdens de coronacrisis (2020) werd barbecueën nog populairder dan dat het al was. Na een...

Ook Picnic en Spar maken werk van minder dierlijk en meer plantaardig

Ook Picnic en Spar maken werk van minder dierlijk en meer plantaardig

Supermarkten Picnic en Spar slaan een nieuwe koers in; eiwittransitie is het sleutelwoord. Volgens Wakker Dier beloven de supers vanaf volgend jaar...

Varkens in Nood zegt na eigen onderzoek dat varkens bij transporten nog steeds vaak stroomstoten krijgen toegediend als ze niet doorlopen. Beeld: Varkens in Nood.

Update: Onbegrip in Kamer over uitzonderingen op stroomstootverbod

Politieke partijen kunnen er niet bij dat in het slachthuis en bij de veearts nog wel gebruik kan worden gemaakt van een stroomstootapparaat op vee....