
Het International Meat Secretariat (IMS) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) organiseren gezamenlijk het World Meat Congress 2023....
Het International Meat Secretariat (IMS) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) organiseren gezamenlijk het World Meat Congress 2023....
Slachthuizen gaan vaak in de fout, zegt de toezichthouder, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dieren worden soms niet goed bedwelmd...
Met de FDA-goedkeuring voor Upside Foods heeft de (Amerikaanse) kweekvleessector een belangrijke stap gezet. Wat zijn de volgende te slechten...
Jan Zandbergen Groep opende onlangs een gloednieuw innovatiecentrum in Veenendaal. De producent van vleesproducten en vleesvervangers wil in het...
Een grote uitbraak van listeriose in de tweede helft van 2019 in Spanje was het onderwerp van een publicatie in het tijdschrift Eurosurveillance van...
Na een grote uitbraak van listeriose in Denemarken in 2014, besloten de Deense autoriteiten om een communicatiecampagne te voeren teneinde het risico...
Rood vlees zou 7,50 euro per kilo duurder moeten zijn als alle gezondheidskosten die ontstaan door overmatige consumptie ervan in de prijs werden...
In Slowakije werden in november 2022 bijna 140 mensen ziek, vermoedelijk door met Salmonella Enteritidis besmette biefstuk tartaar, geproduceerd door...
Consumenten krijgen vermoedelijk structureel teveel nitrosamines binnen, blijkt uit een nieuwe risicobeoordeling van EFSA. Deze nitrosamines zitten...
Hugo Pol, Group QA-manager bij vleesverwerker Vion, is trots op zijn sector. Vlees loopt als een rode draad door zijn leven. In dit artikel vertelt...