Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler-Toledo introduceert verbeterde datamanagementsoftware voor voedingsindustrie

Mettler-Toledo introduceert vernieuwde dataverwerkingssoftware. De nieuwe software update ProdX 2.6 moet het controleren van productieprocessen vergemakkelijken. Het systeem verbetert dataverwerking, kwaliteitscontrole en operationele efficiëntie. Het verzamelt data en vertaalt deze tot rapporten die verbeterpunten in de productieprocessen zichtbaar maken.

ProdX 2.6 is ontwikkeld door Mettler-Toledo en is gericht op voedingsmiddelenproducenten. Deze dataverwerkingssoftware moet het voor producenten makkelijker maken om tot data gestuurde oplossingen te komen op gebied van kwaliteitscontrole.

Product-inspectieapparatuur

ProdX 2.6 is gekoppeld aan de product-inspectieapparatuur van Mettler-Toledo, zoals de X-ray inspectie, metaaldetectie, check weighing en vision inspectie. Volgens de producent zorgt dit voor een verbeterd beheer van inspectiedata. Alle meetbare data uit de product-inspectieapparatuur wordt geanalyseerd en verwerkt tot rapportages. Deze moeten een duidelijke overzicht bieden voor producenten. In de rapportages worden automatisch de controles van verontreiniging in de productieprocessen verwerkt. Volgens Mettler-Toledo is dit is vooral waardevol voor voedingsmiddelenproducenten waar precisie en efficiëntie essentieel zijn.

Toegang medewerkers

ProdX 2.6 is volgens de producent een beveiligde opslagplaats voor inspectiedata. De update bevat een geoptimaliseerd dashboard met toegang tot bedrijfsinformatie via smart apparaten zoals tablets en smartphones. Hierdoor is de data volgens Mettler-Toledo toegankelijk en bruikbaar voor medewerkers die op het netwerk zijn aangesloten. Gebruikers kunnen hun ProdX 2.6 inloggegevens gebruiken om toegang te krijgen tot de product-inspectieapparatuur van Mettler-Toledo.

Automatische rapporten

ProdX 2.6 genereert automatisch eindevaluaties en samenvattende rapporten, waardoor gebruikers prestaties uit het productieproces kunnen vergelijken en verbeteren. De update moet meer inzicht geven over de verbeterpunten van de processen waarin productwisselingen plaatsvinden. Dit kan volgens Mettler-Toledo productverspilling verminderen. De software is gekoppeld aan de OPC UA weegtechnologie, wat de operationele efficiëntie en precisiecontrole moet verbeteren.

Didi de Koning

Didi de Koning

Redacteur VMT

Didi is sinds 2023 redacteur bij VMT en schrijft onder meer over voedselveiligheid & kwaliteit.