Young QA: 'Hoe richt je controles efficiënter in zonder dat het ten koste gaat van de borging van risico's?'
In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.

COLUMN - Vooruitgang ontstaat zelden in rustige tijden. Juist een crisis brengt beweging in de keten. Een fikse afkeur, een recall, een klantklacht: niemand wil ze, toch zetten ze iets in gang. Never waste a good crisis, zeggen we dan. Want elke crisis laat zien waar het echt om draait: mensen die handelen, samenwerken en beslissen.
Voor abonneesEtikettering is een belangrijk onderwerp voor voedselproducenten. Maar een etiket dat in Nederland voldoet aan de wet, voldoet niet automatisch ook in andere Europese en niet-Europese landen aan de wet. Hoe kun je hier het beste mee omgaan? Producenten geven 5 tips voor de industrie.

Op donderdag 20 november kwamen ruim 350 professionals uit de voedingsindustrie samen op het Food Safety Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Veel voedselveiligheidsonderwerpen passeerden de revue. Ook was er veel ruimte om te netwerken. In dit artikel een terugblik op de dag.

COLUMN - Als je meer dan 25 jaar in het vakgebied zit, maak je de nodige technologische revoluties mee. Van het gebruik van e-mail tot computergestuurde apparatuur, van papieren mappen naar elektronische kwaliteitsmanagementsystemen. En nu dient de volgende golf zich aan: kunstmatige intelligentie, oftewel AI. Ik vind het bijster interessant!

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.
Voor abonneesWetgeving vormt de rode draad in de werkzaamheden van kwaliteitsmanagers. Waar wetgeving soms helpt, kan het in andere gevallen juist voor discussies zorgen. Hoe kan je als kwaliteitsmanager het beste omgaan met levensmiddelenwetgeving? VMT zet 5 tips van QA'ers op een rij.
GesponsordSnelle microbiologische methodes zijn hot. Maar sneller betekent niet altijd nieuw of complex. Soms zit de echte winst in het optimaliseren van vertrouwde technieken. En precies daarin schuilt de kracht van deze slimme klassiekers.

Etikettering is een onderwerp dat voedselproducenten al sinds jaar en dag bezighoudt. Een etiket dat in Nederland voldoet aan de wet, voldoet niet automatisch ook in andere Europese en niet-Europese landen volledig aan de wet. Op welke gebieden zijn er grote verschillen in etiketteringswetgeving tussen landen? En welke bottlenecks zijn er? VMT vroeg het aan zes experts uit de voedingssector.

In de rubriek Young QA stellen jonge kwaliteitsmanagers vragen aan ervaren vakgenoten.