Exclusief kijkje in pindakaasfabriek Intersnack moet nieuwe medewerkers lokken

Exclusief kijkje in pindakaasfabriek Intersnack moet nieuwe medewerkers lokken
Pindakaasfabriek Intersnack in Doetinchem (Beeld: Intersnack)

Intersnack organiseert een opvallende actie om nieuwe productiemedewerkers te lokken. Het bedrijf nodigt op 19 september mensen uit om te komen kijken in de pindakaasfabriek in Doetinchem.

"Benieuwd hoe het is om te werken bij de grootste pindakaasproducent van Europa? In onze fabriek in Doetinchem maken we meer dan 75 verschillende soorten pindakaas. Daarmee zijn wij de grootste pindakaas producent van Europa. Naast pindakaas komen er nog veel meer zoete en zoute snacks onze fabriek uit rollen!"

'Afdeling PIKA'

Dit is de tekst waarmee Intersnack mensen probeert warm te maken voor een eventuele baan in de productie van pindakaas. Op 19 september opent het bedrijf de deuren van 16.00 - 18.00 uur om geïnteresseerden een 'sneak peek' te geven van "afdeling PIKA (pindakaas)". "We nemen je mee door de fabriek, laten je zien hoe het is om bij Intersnack te werken én we zorgen ervoor dat jij op de volgende verjaardag verrassende pindakaas-feitjes weet te vertellen", aldus het bedrijf.

Warm maken

Intersnack geeft wel aan dat ze hopen dat er vooral mensen op af komen die bekend zijn met werken in industriële productie. "Werk jij op dit moment in een productieomgeving en lijkt het je leuk om eens te zien hoe het productieproces er bij een ander bedrijf aan toegaat? Je bent van harte welkom! Ben je nog aan het studeren maar benieuwd naar de mogelijkheden bij Intersnack? Meld je gerust aan", aldus Intersnack in de advertentie.

Willem Paul de Mooij

Willem Paul de Mooij

Hoofdredacteur VMT

Willem Paul de Mooij is hoofdredacteur van VMT. Binnen VMT schrijft hij vooral over het thema Voedselveiligheid & Kwaliteit.

Beeld: De Koekfabriek

Een baan zonder sollicitatie: 'Wie het eerst komt, het eerst maalt'

Een baan krijgen zonder zenuwen voor de vele gesprekken en testrondes. Gewoon bij een bedrijf naar binnen lopen, je naam op een wachtlijst zetten en als het jouw beurt is mag je aan de slag. No questions asked. Dat kan door gebruik te maken van open hiring. De Koekfabriek past deze methode toe en laat zien dat dit een goed model kan zijn voor de voedingsindustrie.

De visie van UGent ... Liesbeth Jacxsens: 'Voedselveiligheid begint bij een goede bedrijfscultuur'

Voedselveiligheid begint bij een goede bedrijfscultuur. Leiderschap en een proactieve benadering van mogelijke risico's moeten vermijden dat er problemen ontstaan. Bedrijven zijn zich niet altijd bewust van mogelijke verbeteringen op het vlak van hygiëne. Een voedselveiligheidscertificaat is géén garantie.

De desinfectiemiddelen die worden gebruikt om een fabriek te reinigen, hebben maar een beperkte werkingsduur

Reiniging fabriek in de praktijk: 'In het weekend zie je pas echt hoe schoon het is'

Kostendruk, personele wisselingen, onvoldoende betrokkenheid van het hoger management en bedrijfsblindheid. Zo maar een paar oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan een gebrekkige schoonmaak en desinfectie van productieomgevingen. Met als gevolg een grote kans op infecties waardoor recalls, zoals laatst bij Offerman, op de loer liggen. Pas als de fabriek helemaal stil ligt, zoals in het weekend, is het mogelijk een realistisch beeld te krijgen van de hygiëne van een productieruimte.

Kwaliteitsfunctie evolueert en wordt zwaarder: 'Mijn agenda explodeert bij audit'

Kwaliteitsfunctie evolueert en wordt zwaarder: 'Mijn agenda explodeert bij audit'

Voedselveiligheid en integriteit liggen door recente incidenten meer dan ooit onder een vergrootglas. Dit betekent niet alleen extra werk voor kwaliteitsmanagers, maar ook een verandering in hun takenpakket. Hoe kijken ze zelf tegen hun evoluerende functie aan? VMT sprak hierover met de kwaliteitsverantwoordelijken van kaasproducent Vergeer Holland en De Kuyper Royal Distillers, en met consultant Dirk-Jan van Veldhuizen van foodrecruitmentbureau DUPP. Dit artikel is verschenen in de printeditie van VMT 7.

Belangrijke functiewisselingen 2024: Vion Food Group benoemt eind dit jaar nieuwe CEO

Belangrijke functiewisselingen 2024: Vion Food Group benoemt eind dit jaar nieuwe CEO

In dit overzicht de belangrijkste functiewisselingen van het jaar 2024 op een rij. Laatste wapenfeiten: Vion Food Group benoemt eind dit jaar nieuwe CEO, Air Products benoemt nieuwe algemeen directeur en Hak benoemt nieuwe operationeel directeur.

Quality Time met IJsbrand: Klooien met margarine en boter (video)

Quality Time met IJsbrand: Klooien met margarine en boter (video)

VIDEOCOLUMN - In deze aflevering van Quality Time met IJsbrand duikt voedingstechnoloog IJsbrand Velzeboer in de fascinerende wereld van margarines en roomboter. Wat staat er op de verpakking en wat zit er nou echt in?

Foto Pixabay

Grootschalige recall van kipnuggets vanwege metaal

De Amerikaanse producent Perdue roept meer dan 83 ton kipnuggets terug vanwege metaal in de producten.

Foto: ANP

CEO van Nestlé ontslagen of opgestapt?

Het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nespresso kondigde donderdagavond laat het vertrek van CEO Mark Schneider aan na een bestuursvergadering. De 58-jarige Duitser, die bijna acht jaar aan het roer stond, wordt opgevolgd door Laurent Freixe, de huidige baas van de Latijns-Amerikaanse activiteiten. Volgens persbureau Reuters is hij ontslagen.

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Zonnebloemolie in opmars door te dure olijfolie

Spanjaarden stappen bij het koken massaal over van olijfolie naar zonnebloemolie. Olijfolie is voor veel Spanjaarden veel te duur geworden.

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Onderzoek: stabielere olie-emulsie maakt voedingsmiddel minder snel ranzig

Oxidatie van olie is een groot probleem in voedselemulsies, want het tast de kwaliteit van het product aan. In veel levensmiddelen zijn kleine oliedruppels aanwezig, en in al deze producten kan oxidatie optreden. Textuur en kleur van het product veranderen en ook de voedingswaarde wordt minder. Kortom, het product wordt ranzig. Onderzoekers keken hoe je vetemulsies kunt ontwerpen om producten langer houdbaar te maken.

10 tips: Zo communiceer je over voedselveiligheid in de productie

10 tips: Zo communiceer je over voedselveiligheid in de productie

Daniël Zwiers van Fresh Quality Support groeide op in een ambachtelijke slagerij en weet hierdoor hoe belangrijk voedselveiligheid is. En hoe je daarover moet communiceren met je mensen. Hij geeft tien tips over hoe je dat aanpakt. "Ik wil het liefst het informele van het kleinschalige ook terugzien in een grote industriële omgeving. Je moet op een positieve manier iets triggeren bij je mensen, een knop omzetten."

Reorganisatie Zeelandia leidt tot 33 gedwongen ontslagen

Reorganisatie Zeelandia leidt tot 33 gedwongen ontslagen

Bij Zeelandia, leverancier van ingrediënten aan brood- en banketbakkerijen, verdwijnen 89 van de 454 banen in Nederland, meldt het bedrijf. Er vallen 33 gedwongen ontslagen. De rest van de banen verdwijnen omdat werknemers zelf het bedrijf verlaten en door het niet invullen van vacatures.